fbpx

Πώς θα προστατέψετε την οικογένεια σας απο τις φθινοπωρινές ιώσεις

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Απλές και κατανοητές συμβουλές για να μη την "πατήσετε"

Δυστυχώς οι θερμοκρασίες θα πέσουν σε λίγες μέρες και όλοι είμαστε υποψήφια θύματα των εποχικών φθινοπωρινών ιώσεων. Οσοι έχουν και παιδιά απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή καθώς οι ιώσεις κάνουν "πάρτι" σε παιδότοπους και σχολεία. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε αν:

Έχετε έντονο πονοκέφαλο: Ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι ένα ακόμα σύμπτωμα ίωσης. Καλό είναι να λαμβάνετε έγκαιρα ένα παυσίπονο πριν να γίνει οξύς ο πόνος. Πιο συγκεκριμένα τα άλατα της ιβουπροφαίνης 400 mg (Nurofen 400 mg) ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο από τα πρώτα 15 λεπτά.

Μυοσκελετικοί πόνοι: Οι μυοσκελετικοί πόνοι τις περισσότερες φορές συνδέονται με κάποια ίωση ή κρυολόγημα. Για την αντιμετώπισή τους, κάντε λήψη ενός αναλγητικού με βάση την ιβουπροφαίνη.

Βήχας: Για τον παραγωγικό βήχα, τον βήχα δηλαδή που συνοδεύεται από βλέννες, καλό θα ήταν να πάρετε ένα βλεννολυτικό σκεύασμα.

Πονόλαιμος: Για την ανακούφιση και την αντιμετώπιση του πονόλαιμου, να έχετε πάντοτε μαζί σας και να κάνετε λήψη παστίλιων/ τροχίσκων για το λαιμό που δεν περιέχουν αντιβιοτικά. Οιπαστίλιες Strepsils, χωρίς αντιβιοτικό, αποτελούν ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου, αφού οι κλινικές μελέτες έδειξαν ότι δρουν ταχύτατα και διαρκούν για τουλάχιστον 3-4 ώρες, προστατεύοντάς μας από ενοχλήσεις στο λαιμό. Εναλλακτικά, μπορείτε να πίνετε ζεστά ροφήματα που «μαλακώνουν» τον ερεθισμένο λαιμό και να κάνετε «γαργάρες» με αλατόνερο.

Πυρετός: Ο πυρετός αντιμετωπίζεται με αντιπυρετικά (παρακεταμόλη κατά προτίμηση). Αποφύγετε γενικώς την ασπιρίνη σε τέτοιες καταστάσεις, δεν είναι παυσίπονο! Προκαλεί σοβαρές επιπλοκές από το πεπτικό μας σύστημα.

Συνάχι: Το συνάχι αντιμετωπίζεται με εφύγρανση της μύτης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποσυμφορητικά σκευάσματα (Otrivin, Ronal κ.ο.κ.), με προσοχή όμως στις οδηγίες χρήσης τους. Αν η καταρροή περιπλεχτεί (αλλαγή χρώματος, πυκνότητας, οσμής), ίσως χρειαστεί χορήγηση αντιβιοτικού.

Και να θυμάστε πάντα πως η ίωση δεν αντιμετωπίζεται ποτέ με αντιβιοτικά.