fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το παρεξηγημένο φυστικοβούτυρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μια απίθανη και πολύ θρεπτική τροφή, οτι πρέπει για τα πρώτα κρύα.

Το φυστικοβούτυρο κάνει καλό στην υγεία μας και δεν το αμφισβητεί κανείς. Ωστόσο το έχουν ενοχοποιήσει οτι παχαίνει καθώς έχει πολλά λιπαρά και πάρα πολλές θερμίδες. Ωστόσο αυτά τα λιπαρά είναι πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό μας.

Το φυστικοβούτυρο πράγματι περιέχει πολλά είδη καλών λιπαρών. Σε αντίθεση με διάφορα σνακ, που είναι γεμάτα με κορεσμένα λιπαρά, το φυστικοβούτυρο είναι γεμάτο από ακόρεστα λιπαρά, που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και του σώματος.

Επίσης περιέχει 2 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα. Αν προσθέσετε μια σος από φυστικοβούτυρο πάνω σε άλλα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως το μπρόκολο, τότε έχετε το ιδανικό γεύμα.

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ακόρεστα λιπαρά, που υπάρχουν μέσα στο φυστικοβούτυρο, διατηρούν την αίσθηση του κορεσμού για περισσότερη ώρα.

Δεδομένου, ότι το φυστικοβούτυρο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή σε όλα τα άλλα ωφέλιμα στοιχεία, βοηθάει στο αδυνάτισμα με έναν υγιεινό τρόπο.

Δεδομένου, ότι είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά, το φυστικοβούτυρο βοηθάει στην μείωση και την διαχείριση της χοληστερόλης. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν φυστικοβούτυρο έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την καρδιά τους.

Δίνει φοβερή ενέργεια. Ετσι αν δυσκολεύεστε να κρατήσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας υψηλά, σκεφτείτε να ξεκινήσετε την μέρα σας, προσθέτοντας φυστικοβούτυρο στο πρωινό ή το δεκατιανό σας.

Το φυστικοβούτυρο είναι γεμάτο με βιοτίνη και βιταμίνη Β, που είναι υπεύθυνο για την καλή υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Μία κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο έχει περίπου 90 θερμίδες ενώ δύο κουταλιές δίνουν τόση πρωτεϊνη όση θα παίρνατε από 30 γραμμάρια τυρί ή 1 αυγό.