fbpx

Οι καλύτερες τροφές για δυνατή καρδιά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Υιοθετήστε απο σήμερα νέες καλές διατροφικές συνήθειες που κάνουν καλό στην καρδιά και την διατηρούν υγιή.

Το μαγνήσιο είναι από τα σημαντικότερα ιχνοστοιχεία, καθώς βοηθάει στη σωστή λειτουργία της καρδιάς, των μυών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι τα αμύγδαλα, τα κάσιους, οι κολοκυθόσποροι, η βρώμη, οι μπανάνες, σουσάμι, λιναρόσπορος, αρακάς, μπρόκολο.

Μαύρη σοκολάτα: Η καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας μαύρης σοκολάτας (75% κακάο) συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Μελέτη έδειξε ότι οι αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που περιέχει το κακάο μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Γλυκοπατάτες: Περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία της καρδιάς.

Το ελαιόλαδο αντί βουτύρου, μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη. Βέβαια και το λάδι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες.

Τα μούρα, περιλαμβάνουν μια αντιοξειδωτική ουσία, η οποία μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος.

Οι ντομάτες είναι η μεγαλύτερη πηγή λυκοπενίου, το οποίο μπορεί να αποτρέψει καρδιαγγειακά προβλήματα, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του.

Τα σπαράγγια, οι πιπεριές και τα λάχανα είναι πλούσιες πηγές βιταμινών Β, και κυρίως της βιταμίνης Β6, που βοηθά στη μείωση της ομοκυστεΐνης (ένα αμινοξύ που συνδέεται με καρδιακές παθήσεις) και της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (που είναι δείκτης φλεγμονής).

Το σκόρδο έχει αποδειχθεί ότι ρυθμίζει σε μεγάλο βαθμό τις τιμές της χοληστερόλης στο αίμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου.

Η πιπερόριζα είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες βότανο που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά την αραίωση του αίματος και εμποδίζει τους θρόμβους.