fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι μας κάνει να καταναλώνουμε περισσότερο φαγητό.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το ξέρατε οτι η έλλειψη ύπνου μας κάνει να πεινάμε;

Η ποικιλία τροφών

Όταν επιλέγουμε ποικιλία τροφών, η εναλλαγή ανανεώνει και τη γεύση τους. Όταν ερευνητές μελέτησαν αυτό το φαινόμενο ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι τρώνε 4 φορές περισσότερο όταν τους δίνεται ποικιλία τροφών, απολαμβάνουν το φαγητό για περισσότερο και ο κορεσμός επέρχεται δυσκολότερα. Μπορεί από διατροφικής άποψης να συνίσταται η ποικιλία στις τροφές λοιπόν, ωστόσο να ξέρετε ότι όσες περισσότερες επιλογές έχετε μπροστά σας, όπως σε ένα μπουφέ, τόσο περισσότερο θα φάτε.

Το υπερβολικό αλκοόλ
Το αλκοόλ αυξάνει την πιθανότητα υπερκατανάλωσης φαγητού για πολλούς λόγους, μεταξύ άλλων γιατί μειώνει τον αυτοέλεγχο και αυξάνει την παρορμητικότητα. Μπορεί να κάνει ακόμη και το φαγητό να μοιάζει νοστιμότερο!

Η έλλειψη ύπνου

Μελέτες έχουν ενοχοποιήσει την έλλειψη ύπνου ως παράγοντα κινδύνου για παχυσαρκία. Όταν στερούμαστε τον ύπνο τρώμε περισσότερο καθώς δεν έχουμε πολλή ενέργεια. Μάλιστα έρευνα που έγινε στο King's College στο Λονδίνο έδειξε ότι όσοι δεν κοιμούνται σωστά δεν έχουν και την απαραίτητη ενέργεια να γυμναστούν οπότε δεν καίνε τις έξτρα θερμίδες, ενώ επιλέγουν κυρίως λιπαρές τροφές.

Η τηλεόραση

Δυστυχώς το αγαπημένο άραγμα στον καναπέ και τα σήριαλ παχαίνουν. Η κατανάλωση junk food και γλυκών αυξάνεται όσο μένουμε σπίτι και απολαμβάνουμε καθιστική ζωή.

Οι μακροχρόνιες σχέσεις.

Και όμως, τα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί δεν έχουν το κίνητρο να αρέσουν πολύ ο ένας στον άλλον με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν με άνετα casual ρούχα στο σπίτι, φαρδιές φόρμες να μαγειρεύουν συνέχεια, να καλούν φίλους στο σπίτι για φαγητό ( φυσικά) και να κάνουν delivery πίτσες και σουβλάκια.