fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως να "χτίσετε" άψογους γλουτούς

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Με υπομονή, μεθοδικότητα και καλή διατροφή θα αποκτήσετε σφριγηλούς γλουτούς σε λίγους μήνες αν ξεκινήσετε απο σήμερα.

Το να αναπτύξετε οπίσθια που θα προσελκύουν όλα τα βλέμματα στο πέρασμα σας δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο. Εμείς οι γυναίκες συχνά αποθηκεύουμε το λίπος στο κάτω μέρος του σώματος μας και πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είναι και το τελευταίο μέρος που χάνουμε αυτό το επιπλέον βάρος. Για να έχουμε όμορφα οπίσθια πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και για πολύ καιρό στο γυμναστήριο.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν προπονούν τους γλουτούς τους, είναι ότι νομίζουν,ότι πρέπει εκτελέσουν 20 με 30 επαναλήψεις από κάθε άσκηση για να δουν αποτελέσματα. Αλλά αυτή η προσέγγιση είναι λανθασμένη. Όταν εκτελείτε αυτά τα μεγάλα set, δίνετε έμφαση στην αντοχή και δεν τονώνετε τους μυς σας για να αναπτυχθούν.

Είναι καλύτερο να προπονηθείτε με μεγαλύτερη ένταση και να χρησιμοποιήσετε ένα μεγαλύτερο βάρος αλλά να κάνετε μόνο 8–15 επαναλήψεις. Μπορείτε να κάνετε squats και προβολές, αλλά αν δεν αυξήσετε το βάρος σας δεν θα έχετε αποτελέσματα.

Η συχνότητα που πρέπει να γυμνάζετε τους γλουτούς σας είναι μια ή δύο φορές την εβδομάδα. Δεν υπάρχει λόγος να τις εκτελείτε κάθε ημέρα. Πρέπει να αφήνετε χρόνο για τη μυϊκή αποκατάσταση ώστε οι μυς σας να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Οι γυναίκες φοβούνται να αναπτύξουν τους μυς τους, νομίζοντας ότι θα φαίνεται άσχημο, αλλά εφόσον οι μυς καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο απο το λίπος, όσο περισσότερους έχετε τόσο πιο σφιχτές (και πιο καλλίγραμμες ) θα είστε.Επίσης η προπόνηση δύναμης μπορεί να μειώσει κατά κάποιο τρόπο την κυτταρίτιδα.

Οι ασκήσεις που πρέπει να περιλαμβάνονται πάντα στην προπόνηση είναι όλα τα έιδη των squats: Squats, sumo squats ,εμπρόσθια squats, squatς ενός ποδιού τα πάντα. Διαλέξτε τι σας ταιριάζει, είναι ο καλύτερος τρόπος να στοχεύσετε τους γλουτούς σας.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε 3 φανταστικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ακόμα και στο σπίτι. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάστιχο αντίστασης και έξτρα βαράκια ποδιών.