fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5 κακές συνήθειες που αν τις κόψετε θα αλλάξει ριζικά η ζωή σας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Δεν χρειάζεται κόπο παρά μόνο μια γενναία απόφαση

Οι κακές συνήθειες δυστυχώς κόβονται δύσκολα ωστόσο δεν φαντάζεστε πόσο θα σας ανανεώσουν και θα καλυτερέψει η καθημερινότητα σας αν αποφασίσετε να τις κόψετε.

Δείτε ποιές είναι οι πιο βλαβερές για την υγεία και την ψυχολογία σας και ξεκινήστε απο σήμερα να τις περιορίζετε.

Κόψτε το τσιγάρο: Ισως το πιο δύσκολο απο όλα είναι να σταματήσετε να καπνίζετε, ωστόσο όταν το κάνετε θα δείτε μεγάλη διαφορά στην αντοχή σας, στο δέρμα, τα δόντια σας θα είναι πιο λευκά, η αναπνοή πιο καθαρή και η τσέπη σας πιο γεμάτη. Το τσιγάρο δεν σας προσφέρει απολύτως τίποτα, σας παίρνει την ενέργεια, καταστρέφει τα κύτταρα και σας γερνάει.

Αλλάξτε τον τρόπο που μαγειρεύετε: Βγάλτε απο την ζωή σας την μαργαρίνη, το βούτυρο και τα τηγανητά και δείτε την σιλουέτα σας να αλλάζει εντυπωσιακά. Μαγειρέψτε με λιγότερο λάιδι, βάλτε την μισή ποσότητα αλατιού στο φαγητό και αγοράστε πιπέρια για να νοστιμίσετε το πιάτο σας,

Γυμναστείτε: Αλλάξτε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε την γυμναστική, επιλέξτε νέα σπόρ, καινούργιους τρόπους εκγύμνασης, κάντε pilates, yoga, spinning. Γενικά μη τεμπελιάζετε αν θέλετε να αποκτήσετε ένα καλλίγραμο κορμί. Επιπλέον η γυμναστική κάνει καλό στην ψυχολογία.

Περιορίστε τα social media: Κυρίως την επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων. Πάρτε τηλέφωνο τους φίλους σας, επικονωνήστε με τους συναδέλφους πίνοντας ένα κρασί μετά την δουλειά, επισκεφθείτε γνωστούς και συγγενείς. Η προσωπική επαφή είναι πολύ σπουδαία και χρήσιμη για την καλή ψυχολογία.

Αισιοδοξία: Χαμογελάστε περισσότερο, γίνετε δεκτικοί σε νέους ανθρώπους, ανακαλύψτε νέα χόμπι, δείτε το ποτήρι μισογεμάτο, απαλλαχθείτε απο τους τοξικούς ανθρώπους, βγείτε ραντεβού.

Τα απλά καθημερινά πράγματα είναι αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους και μας χαρίζουν πληρότητα και ευεξία. Ξεκινήστε να αλλάζετε μια κακή συνήθεια την φορά και βάλτε στόχους. Μην απογοητεύεστε αν δεν τους πετυχαίνετε αμέσως, όλα τα πράγματα θέλουν χρόνο πόσο μάλλον οι κακές συνήθειες.