fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φαγητό μπροστά στον υπολογιστή; Ξανασκεφτείτε το αν θέλετε να χάσετε κιλά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Δεν κινδυνεύει ωστόσο μόνο η σιλουέτα αλλά και η υγεία σας.

Δυστυχώς η υπερβολική χρήση του υπολογιστή, συνδυάζεται με μια αύξηση του αριθμού των υπέρβαρων ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, το επιβαρυμένο πρόγραμμα στο γραφείο σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις και ο ελλιπής ελεύθερος χρόνος, μας αναγκάζουν πολλές φορές στην υιοθέτηση λανθασμένων συνηθειών, τείνοντας να ταυτιστούμε με πρότυπα δυτικής νοοτροπίας, όπως π.χ. να καταναλώνουμε τα γεύματα μας μπροστά από μια οθόνη, εγκαταλείποντας αξίες, θεσμούς και παραδόσεις και ιδιαίτερα τη σημασία του να γευματίζει όλη η οικογένεια μαζί.

Μελέτες και έρευνες δείχνουν ότι έχει αυξηθεί με δραματικούς ρυθμούς το ποσοστό τόσο των νέων που καταναλώνουν κάποιο γεύμα μπροστά από τον υπολογιστή όσο και των μεγαλύτερων.

Ο υπολογιστής είναι εχθρός της υγείας μας λόγω διαφόρων προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσει, όπως καθιστική ζωή ή ακόμη και προβλήματα όρασης. Αυτά τα προβλήματα ποικίλουν και μπορούν να οδηγήσουν σε μυϊκούς σπασμούς, κακή στάση του σώματος. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι η συνήθεια ή η ρουτίνα του φαγητού μπροστά στον υπολογιστή προκαλεί βασικές λοιμώξεις, αλλεργίες και ασθένειες όπως επίσης και μια μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης παχυσαρκίας και άλλων σχετικών διαταραχών όπως χοληστερόλη.

Κάτι που σίγουρα δεν γνωρίζετε είναι οτι βάζοντας το πιάτο με το φαγητό (συνήθως γρήγορο φαγητό) δίπλα από το πληκτρολόγιο και ενώ απαντάτε σε ηλεκτρονικά μηνύματα ή ετοιμάζετε εκθέσεις, τρώτε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο χώρος εργασίας σας να έχει 400 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα μπάνιο. Παρόλα αυτά υπάρχει και συνέχεια, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του υπολογιστή καταστρέφει τη μοριακή δομή της τροφής και του νερού και τα καθιστά ανθυγιεινά. Αυτό σημαίνει ότι χάνουν τις ιδιότητές τους και τα θρεπτικά συστατικά τους και κατά συνέπεια οδηγούν σε διάφορες ασθένειες και διαταραχές, όπως Νόσος του Πάρκινσον ή Αλτσχάιμερ.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε ένα διάλειμμα όσο μεγάλο φόρτο εργασίας και αν έχετε. Πιστέψτε μας το σώμα σας, θα σας ευχαριστεί γι' αυτό.