fbpx

Αισθάνεστε συνέχεια κουρασμένες; Μάθετε τι φταίει

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Κερδίστε την χαμένη ενέργεια

Εχετε βαρεθεί να είστε κουρασμένες όλη την ώρα; Νυστάζετε συνεχώς και νιώθετε ατονία; Μάθετε που μπορεί να οφείλετε η κόπωση που έχετε τον τελευταίο καιρό.

Δεν κάνετε ποιοτικό ύπνο: Αν είστε κουρασμένες παρότι κοιμάστε αρκετές ώρες, αναρωτηθείτε, πόσο ποιοτικός είναι ο ύπνος που κάνετε. Οι ώρες που ξοδεύετε στο κρεβάτι δεν ισούνται απαραίτητα με την ποιότητα του ύπνου σας

Σας έχει "πέσει" ο σίδηρος: Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα μπορεί να σας προκαλούν κόπωση. Ειδικά αν δεν καταναλώνετε αρκετό κόκκινο κρέας ή γαλακτοκομικά και λαχανικά που είναι πλούσια σε σίδηρο, κάντε μια απλή εξέταση αίματος και δείτε αν φταίει ο σίδηρος για την κόπωσή σας.

Εχετε στρες: Αν το διάστημα αυτό τρέχουν πολλές αλλαγές στη δουλειά ή τη ζωή σας γενικά, είναι πιθανό να παίρνετε τις ανησυχίες σπίτι σας. Προσπαθήστε να αποτυπώνετε τις ανησυχίες και τα άγχη σας σε ένα ημερολόγιο για να κοιμάστε καλύτερα.

Δεν γυμνάζεστε: Μπορεί και μόνο στη σκέψη να κουράζεστε ακόμα περισσότερο, αλλά στην πραγματικότητα η ήπια σωματική δραστηριότητα μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα, καθώς όχι μόνο ενεργοποιεί το σώμα αλλά και βελτιώνει την ψυχολογία –η οποία πολύ συχνά ευθύνεται για την κόπωση.

Σας λείπουν οι βιταμίνες: Η ανεπάρκεια κάποιων θρεπτικών ουσιών που μπορεί να είναι δύσκολο να ληφθούν από τα τρόφιμα μόνο μπορεί να συμβάλει στην έλλειψη ενέργειας.

Πάρτε συμπληρώματα: Σύμπλεγμα βιταμινών Β: Αυξάνει την αντοχή, βελτιώνει τις αποδόσεις προκαλώντας γενικότερη ευεξία. Βιταμίνη D: Η έλλειψή της, εκτός των άλλων, συμβάλλει στην εμφάνιση του συνδρόμου της χρόνιας κόπωσης.

Βάλτε τα προβιοτικά στην ζωή σας: Ελέγχουν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, καταπολεμούν τα βλαβερά βακτήρια του εντέρου και ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό. Πολλές παθήσεις, όπως το σύνδρομο της χρόνιας κοπώσεως, σχετίζονται με τις διαταραχές της εντερικής χλωρίδας.

Μερικές φορές η ανάπαυση ή οι διακοπές που μας συμβουλεύουν οι ειδικοί δεν δίνουν τη λύση στο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση η κόπωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται επιπόλαια, ειδικά όταν επιμένει.