fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να αντιμετωπίσετε την χαλάρωση στα μπράτσα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ξεχάστε τα χαλαρά μπράτσα με τις παρακάτω συμβουλές, plus ένα πολύ χρήσιμο βίντεο με ασκήσεις

Η χαλάρωση στα μπράτσα οφείλεται κυρίως στην έλλειψη φυσικής άσκησης ή κίνησης τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν στη μυϊκή ατονία. Το δέρμα αρχίζει επίσης να κρεμάει αλλά αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με μερικές απλές ασκήσεις. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ελαστικότητα του δέρματος όπως και η επαναφορά στην αρχική του κατάσταση απαιτεί μια μακρόχρονη και επίπονη διαδικασία και δεν εξαρτάται μόνο από μερικές απλές ασκήσεις. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες επιπρόσθετες συμβουλές:

Να διατηρείτε μια υγιεινή διατροφή η οποία θα περιλαμβάνει την κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών και να προσέχετε τα «κακά» λιπαρά.

Να καθιερώσετε μια ρουτίνα φυσικών ασκήσεων και να ασκήστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον μια ώρα κάθε φορά. Παράλληλα μπορείτε να ασχολείστε με την κολύμβηση, την πεζοπορία, την ποδηλασία ή το περπάτημα δυο φορές την εβδομάδα.

Να πίνετε άφθονο νερό.

Το «περιττό» δέρμα στα χέρια μπορεί να συσφιχτεί και να ελαττωθεί με ασκήσεις τόνωσης, πολλές από τις οποίες μπορείτε να τις κάνετε στο σπίτι σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εγγραφείτε σε κάποιο ακριβό γυμναστήριο για να ξεκινήσετε.

Κάντε κάμψεις στο πάτωμα έτσι ώστε τα χέρια σας να στηρίζουν όλο το βάρος του σώματός σας. Αν δεν έχετε ξανακάνει κάμψεις και είναι η πρώτη σας φορά ή δεν βρίσκεστε σε καλή φυσική κατάσταση, λυγίστε τα γόνατά σας και ξεκουράστε τα στο πάτωμα για επιπλέον στήριξη και ισορροπία. Αυτό θα σας διευκολύνει ιδιαίτερα και με αυτό τον τρόπο δεν θα ασκείτε έντονη πίεση στην πλάτη σας.

Να αποφεύγετε τις εξαντλητικές δίαιτες που αποσκοπούν στην ταχεία απώλεια βάρους. Χάνοντας το λίπος που στηρίζει το δέρμα σας τόσο γρήγορα θα κάνει ακόμη πιο εμφανές το κρεμασμένο δέρμα.

Στο δεκάλεπτο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε κάποιες ασκήσεις που πραγματικά μπορούν να μεταμορφώσουν τα χέρια σας αν τις κάνετε 3 φορές την εβδομάδα.