fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλαινά παχάκια; Έτσι θα τα χάσετε για πάντα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Και θα αποκτήσετε μια λεπτή μέση που όλοι θα την θαυμάζουν.

Πιστέψτε μας δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο, υπομονή και σωστή διατροφή πάνω απο όλα. Κάθε φορά που πάτε να φορέσετε το αγαπημένο σας εφαρμοστό τζιν σας πιάνει κατάθλιψη; Όταν δοκιμάζετε crop top νιώθετε απόγνωση στην θέα της μέσης σας; Δυστυχώς, τα στενά παντελόνια και τα crop tops τονίζουν ακόμη περισσότερο τα πλαϊνά σας παχάκια κι εσείς δεν ξέρετε πως να απαλλαγείτε απο αυτά.


Για να καταφέρετε να ξεφορτωθείτε το λίπος στην περιοχή της μέσης και της κοιλιάς θα πρέπει αρχικά να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή σας. Κόψτε τα γλυκά και τα τηγανιτά, πείτε αντίο στο junk food και στην υπερκατανάλωση υδατανθράκων και βάλτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα τα φρούτα, τα λαχανικά, το άπαχο κρέας, τα ψάρια και τις φυτικές ίνες. Μην ξεχνάτε να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό τη μέρα και φυσικά να καταναλώνετε πράσινο τσάι. Ούτε λέξη φυσικά για αλκοόλ (παρά μόνο λίγο κρασί) και αναψυκτικά.

Φυσικά ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η άσκηση. Θα πρέπει να επισκέπτεστε το γυμναστήριό σας τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, το τρέξιμο και το γρήγορο περπάτημα θα σας βοηθήσει να κάψετε το περιττό λίπος. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί κάποιες απίθανες ασκήσεις που στοχεύουν κατευθείαν στην προβληματική περιοχή.

Η ηλικία, ο αργός μεταβολισμός και οι γενετικοί παράγοντες καθορίζουν το αν μερικοί άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παχάκια γύρω από τη μέση. Όμως δεν πρόκειται απλώς για ζήτημα αισθητικής αλλά και για ζήτημα υγείας. Όταν συσσωρεύεται γύρω από την κοιλιά περισσότερο λίπος από ό,τι θεωρείται φυσιολογικό, αυτό μπορεί να αποτελεί δείκτη κινδύνου για καρδιακή νόσο, διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση.

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορείτε να επιλέξετε οι οποίες αποτελούν κλειδί για να χάσετε σιγά-σιγά το συσσωρευμένο λίπος.

Καφές. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ένα ή δύο φλιτζάνια καφέ τη μέρα είναι συνώνυμα της καλής υγείας. Ο εγκέφαλός σας θα σας ευχαριστεί, το συκώτι σας θα προστατευτεί από πολλές ασθένειες και θα δείτε επίσης διαφορά στο βάρος σας.

Πικρό πορτοκάλι. Αντί να σκεφτείτε ότι αυτό το είδος φρούτου (citrus x aurantium) είναι κάτι δυσάρεστο, θυμηθείτε πόσο νόστιμη μπορεί να είναι μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί με λίγη μαρμελάδα πικρού πορτοκαλιού. Αυτή η ποικιλία πορτοκαλιού περιέχει φαινυλεφρίνη. Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό συστατικό για την ενίσχυση του μεταβολισμού κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης. Όταν συνηθίσετε να τρώτε πικρό πορτοκάλι με μέτρο, θα αισθάνεστε περισσότερο χορτάτοι και θα προσέξετε ότι χάνετε εκατοστά από την περιφέρεια της μέσης σας.

Ξύδι. Όταν θέλετε να χάσετε βάρος και να εξαλείψετε τα παχάκια γύρω από τη μέση, επιλέξτε μηλόξυδο -όχι μπαλσάμικο ξύδι. Το δεύτερο, αν και έχει καλύτερη γεύση, περιέχει περισσότερες θερμίδες. Το μηλόξυδο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες και οι πολλές υγιεινές του ιδιότητες είναι ευρέως γνωστές.