fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tips για να αγαπήσετε την γυμναστική

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Και να αποκτήσετε επιτέλους το σώμα των ονείρων σας.

Εννοείται πως ακόμα και αυτοί που αγαπούν την γυμναστική δεν κάνουν κάθε φορά προπόνηση μέσα στην τρελή χαρά Πόσο μάλλον αν δεν είστε και φανατικοί της άσκησης. Αν έχετε δοκιμάσει και έχετε αποτύχει να αγαπήσετε την γυμναστική τότε ίσως έχετε πλησιάσει σε αυτή με το λάθος τρόπο. Σύμφωνα με έρευνες 40 λεπτά υψηλής έντασης γυμναστικής τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, αρκούνε για να δείτε διαφορά στο σώμα σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλοί θα είστε στην αρχή, τα επίπεδα ενέργειας σας θα βελτιωθούν, θα κοιμηθείτε καλύτερα και θα αισθανθείτε πιο ζωντανοί.

Αν ωστόσο πιστεύετε οτι δεν σας αρέσει η γυμναστική, δεν φταίει αυτή αλλά το είδος που επιλέξατε κάποια στιγμή της ζωής σας. Αν σιχαίνεστε τα βαράκια και τα γυμναστήρια τότε δοκιμάστε ένα άλλο έιδος, ή κάποιο καινούργιο σπορ. Δοκιμάστε να κάνετε pilates, yoga, ποδήλατο, τέννις, τρέξιμο, μπόξ ή κολύμπι. Σίγουρα θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας.

Κάτι που είναι επίσης πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το ξεχνάτε είναι οτι κάθε μέρα μπορεί να γίνει μια μέρα άσκησης. Μπορείτε να απολαμβάνετε να κάνετε περιπάτους, ειδικά σε βουνό όταν έχετε τη δυνατότητα ή να κάνετε μερικούς γύρους τετραγώνων όταν δεν έχετε πολύ ώρα διαθέσιμη. Είνα και αυτό άσκηση και μάλιστα πολύ σπουδαία.

Μην κάνετε κάτι που δεν σας ευχαριστεί. Το σημαντικό είναι να απολαμβάνετε την άσκηση και να νιώθτε ευεξια μετά.

Δεσμευτείτε. Σκεφτείτε μια δέσμευση στον εαυτό σας και επιμείνετε στο σχέδιο σας για άσκηση. Αν δεν μπορείτε να εκπληρώσετε τους στόχους σας, αλλάξτε τους έτσι, ώστε να είναι ευκολότεροι.

Βάλτε προγράμματα άσκησης στο κινητό ή την τηλεόραση σας Αν το πρόγραμμά σας δεν ευνοεί τις ομαδικές δραστηριότητες, το κινητό σας ή η τηλεόραση μπορεί να σας δώσει επιπλέον βοήθεια. Βρείτε ένα καλό πρόγραμμα προπόνησης ή μερικά από τα αγαπημένα σας βίντεο ασκήσεων και ξεκινήστε.

Αγοράστε όμορφα gymwear, καινούργια αθλητικά παπούτσια και νέα gadjets. Θα έχετε ένα παραπάνω κίνητρο για να γυμναστείτε ευχάριστα.