fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Argan oil: γιατί είναι τόσο σπουδαίο για το δέρμα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τα οφέλη του είνα πολλά και σημαντικά

Τα τελευταία χρόνια το arganoil έχει μπει στη ζωή μας. Μοιάζει αρκετά με το δικό μας ελαιόλαδο με την διαφορά, πως σύμφωνα με τις μελέτες και τους επιστήμονες διαθέτει ακόμα περισσότερα ευεργετικά στοιχεία για τον οργανισμό το δέρμα και κυρίως τα μαλλιά.

Πρόκειται για ένα πανάρχαιο μυστικό ομορφιάς με πολλές ιδιότητες, αφού βοηθάει τα μαλλιά, το πρόσωπο, το σώμα και τα νύχια να ενυδατωθούν και να παραμείνουν υγιή και δυνατά. Το Αργανέλαιο έχει λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οποία συμβάλλουν στην αναζωογόνηση του δέρματος, και αυξάνουν την ελαστικότητα της τρίχας. Το Αγνό Λάδι Αργκάν της Moroccanoil είναι 100% αγνό, χωρίς πρόσθετες χρωστικές ουσίες ή συντηρητικά.

Το συγκεκριμένο δέντρο ζει και μεγαλώνει αντέχοντας σε σκληρές συνθήκες ζέστης-ξηρασίας και υψηλής θερμοκρασίας. Καλλιεργείται στο μόνο στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας του Μαρόκο και αυτός είναι ο λόγος που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, ακόμα και σε όλους τους Μαροκινούς. Για αιώνες, οι γυναίκες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο έχουν χρησιμοποιήσει το λάδι αργκάν για την ομορφιά.

Το συγκεκριμένο έλαιο είναι ιδιαίτερα σπάνιο και ακριβό, αλλά είναι εξίσου γνωστό για τις καταπληκτικές του ιδιότητες σε όλες τις χρήσεις. Ο καρπός του argan μοιάζει αρκετά με εκείνον της ελιάς είναι κωνικός ή οβάλ και έχει εξωτερική φλούδα, ενώ εσωτερικά βρίσκεται ο πολτός και μέσα το κουκούτσι το οποίο και αντιπροσωπεύει το 25% του βάρους του καρπού.

Τα οφέλη των προιόντων που περιέχουν Agan Oil

Βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων της τρίχας και αυτό που ευθύνεται για την αύξηση της ελαστικότητα της έτσι ώστε να μην “σπάει” και κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται ξηρά και ταλαιπωρημένα, φυσικά όλα αυτά χάρη στα πλούσια συστατικά σε βιταμίνες

Βοηθούν το δέρμα να μην χαλαρώνει και να έχουμε δυνατή τρίχα και λάμψη, ισχυρά αντιοξειδωτικά που δρουν ενάντια στις ρίζες των μαλλιών που είναι ελεύθερες και υπαίτιες για την γήρανση τους και τέλος με βιταμίνες που ενυδατώνουν και δίνουν θρέψη.

Όταν το χρησιμοποιείτε στο στο πρόσωπό σας κατά την εφαρμογή είναι σημαντικό να κάνετε ανοδικές κινήσεις με τα χέρια σας.