fbpx

Η σωστή διατροφή για αποτοξίνωση πριν τα Χριστούγεννα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Γιατί όλοι θα φάμε κάτι παραπάνω τις γιορτινές μέρες

Τα Χριστούγεννα είναι μια χαρούμενη γιορτή για τους περισσότερους που βέβαια μας φορτώνει και με πολλές θερμίδες. Τα γιορτινά τραπέζια, τα γλυκά, τα ξενύχτια και τα πάρτι που συνοδεύονται από άφθονο αλκοόλ αρκούν για να δείτε το δείκτη της ζυγαριάς σας να ανεβαίνει και εσείς να παθαίνετε νευρικό κλονισμό! Ψυχραιμία θα πούμε καθώς υπάρχει τρόπος για να μην πάρετε επιπλέον κιλά αυτά τα Χριστούγεννα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να “κρατηθείτε” αυτήν την εποχή, να κάνετε αποτοξίνωση και να χάσετε μερικά κιλά, ώστε να μην φορτώσετε στο σώμα σας πολλά παραπάνω. Εξάλλου εκείνες τις ημέρες σίγουρα θα φορέσετε κάτι εντυπωσιακό, οπότε αυτός είναι ένας λόγος για να προσέξετε την διατροφή σας.

Τις επόμενες 15 μέρες λοιπόν καλό θα είναι να ακολουθήσετε μια σχετικά αυστηρή διατροφή που να βασίζεται στην πρωτεινή, στους "καλούς" υδατάνθαρκες και στα detox ροφήματα. Αυτό θα μας βοηθήσει να αποτοξινωθούμε και να θα χάσουμε βάρος. Επιπλέον θα μας δώσει σωματική και πνευματική ευεξία. Ο αριθμός των κιλών που θα χάσουμε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, η φυσική δραστηριότητα, ο μεταβολισμός , ο εθισμός σε δίαιτες, και φυσικά από τα πόσα περιττά κιλά θέλουμε να χάσουμε. Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι ότι με αυτό το πρόγραμμά στοχεύουμε σε απώλεια των 1-2 κιλών σε 1 εβδομάδα. Αυτός ο ρυθμός απώλειας μας εξασφαλίζει μεγαλύτερη απώλεια σε λίπος και όχι σε μυϊκή μάζα και νερό.

Πρωινό γεύμα: Καφές ή τσάι χωρίς ζάχαρη, 1 μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης, φρούτο, δημητριακά χωρίς ζάχαρη, τοστ με βραστή γαλοπούλα ή γιαούρτι με λίγες σταφιδες.

Δεκατιανό: 2 μπισκότα νηστίσιμα, η 2 μανταρίνια ή 2 κρακερ ολικής άλεσης

Μεσημεριανό: Όσπριο της επιλογής μας, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης, θαλασσινά, κοτόπουλο, μπιφτέκια απο άπαχο κιμά,

Απογευματινό: 1 μήλο, 1 μπανάνα, γιαούρτι, λίγο cottage cheese με κράκερ ολικής

Βραδινό: 2 πατάτες βραστές, κολοκυθάκια και καρότα βραστά, 5-6 ελιές, με 1 κ.σούπας ελαιόλαδο, ρύζι καστανό, σούπες, τονοσαλάτα.

Προσοχή στην ποσότητα του ελαιόλαδου στα φαγητά και τις σαλάτες. Να μην ξεπερνάει την 1 κ.σούπας ανά μερίδα.

Αν νοιώσουμε πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας ας φάμε ένα φρούτο εποχής. Να αποφύγουμε τα γλυκά έστω κι αν είναι νηστίσιμα.

Ας επιλέξουμε προϊόντα ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Ας αποφύγουμε το αλκόολ και τα αναψυκτικά.