fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμπερή και όμορφη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Χρήσιμες συμβουλές για τις μέλλουσες μαμάδες.

Η εγκυμοσύνη εκτός απο μια ευχάριστη περίοδος στην ζωή μιας γυναίκας φέρνει και πάρα πολλές αλλαγές τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο. Όλα αλλάζουν, ο ύπνος γίνεται δύσκολος, τα παντελόνια δεν μας χωράνε πια, το δέρμα αφυδατώνεται και ενδεχομένως να γεμίσει πανάδες. Πως θα καταφέρετε να διατηρήσετε την φρεσκάδα και την λάμψη στο πρόσωπο σας αυτούς τους 9 μήνες;

Μερικές απλές συμβουλές περιποίησης που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε όμορφες και χαρούμενες καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το πρώτο τρίμηνο όπου οι ορμονικές αλλαγές είναι και οι πιο έντονες, μπορεί να υποφέρετε από εμετούς, οι οποίοι αφυδατώνουν τον οργανισμό σας, καθώς και από έντονη κόπωση. Αυτό σίγουρα θα επηρεάσει το δέρμα του προσώπου σας.

Ένα λιπαρό δέρμα μπορεί να γίνει πιο λιπαρό και να εμφανίσει ακμή, ένα ξηρό δέρμα μπορεί να γίνει πιο ξηρό και να εμφανίσει αφυδάτωση. Μην αγχωθείτε. Απλώς συνεχίστε να περιποιείστε σωστά το δέρμα σας χωρίς δραστικές παρεμβάσεις. Εμπιστευτείτε τη γνώμη του δερματολόγου ή της αισθητικού σας εάν παρουσιάζεται κάποιο έντονο πρόβλημα ακμής ή αφυδάτωσης.

Για τα λιπαρά δέρματα αρκεί ένα ήπιο σαπούνι με ουδέτερο pH ή προτιμήστε ένα σαπούνι σε μορφή mousse που είναι πιο απαλό για το δέρμα. Εάν δεν παρουσιάζεται έντονο πρόβλημα ακμής χρησιμοποιείστε ανά 1-2 εβδομάδες ένα ήπιο peeling προσώπου και μια αργιλώδη μάσκα που θα ανανεώσει και θα καθαρίσει το δέρμα σας από το σμήγμα και τους περιβαλλοντικούς ρύπους.

Είναι επίσης απαραίτητη μια ενυδατική, όχι ιδιαίτερα λιπαρή κρέμα και οπωσδήποτε το καλοκαίρι μια αντιηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 40. Για ένα ξηρό δέρμα χρησιμοποιήστε ένα ήπιο γαλάκτωμα και λοσιόν για τον καθημερινό καθαρισμό του δέρματός σας, μια καλή ενυδατική και οπωσδήποτε αντιηλιακό.

Αντιστοίχως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο peeling προσώπου και μια ενυδατική μάσκα προσώπου 2-3 φορές το μήνα. Αποφύγετε καθ’όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης προϊόντα με λευκαντικές ουσίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δραστικές και μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να εμφανίσετε πανάδες ή να παρατηρήσετε ότι οι ήδη υπάρχουσες γίνονται πιο έντονες και πιο πολλές και αυτό λόγω της υπερρέκρισης της μελανίνης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η λύση βρίσκεται στην καθημερινή και τακτική χρήση αντιηλιακής κρέμας. Όσον αφόρα το make up σας, το καλύτερο tip είναι να βάζετε τα εντελώς απαραίτητα.