fbpx

Πώς θα διώξετε το λίπος στο κάτω μέρος της κοιλιάς

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ισως το πιο δύσκολο μέρος για να γραμμώσει.

Ονειρεύστε μια επίπεδη κοιλιά; Ενα υπέροχο flat στομάχι; Ειδικά το σημείο κάτω απο τον αφαλό είναι πάρα πολύ σέξι όταν είναι γραμμωμένο και διαγράφεται με ένα cropped top. Και όμως δεν είναι ανέφικτο και κυρίως δεν χρειάζεται να κάνετε εκατοντάδες (βαρετά) ροκανίσματα και επαναλήψεις για να τονώσετε τον κορμό και να γραμμώσετε τους κοιλιακούς σας. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να πετύχετε και τους δύο αυτούς στόχους πολύ γρήγορα. Πρέπει όμως να κάνετε κάποιες θυσίες όσον αφορά τις διατροφικές σας συνήθειες και να κάνετε λιγο πιο εντατική γυμναστική.

Τι να κάνετε για επίπεδη κοιλιά το πρωί

Πιείτε ένα ζεστό νερό με λεμόνι. Μια κούπα ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί ξυπνά το πεπτικό σας σύστημα και βοηθά το έντερο. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του μπορείτε να πιείτε πράσινο τσάι με λεμόνι.

Καταναλώστε πρωινό χωρίς γαλακτοκομικά. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν δυσάρεστα το στομάχι τους μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών. Αν είστε κι εσείς από αυτούς, άφησε το γάλα και το γιαούρτι έξω από το πρωινό σας.

Πως θα διώξετε το λίπος

Κοιμηθείτε. Με την έλλειψη ύπνου το σώμα σας αγχώνεται και εκκρίνει κορτιζόλη ενώ ενισχύεται η παραγωγή της ορμόνης της πείνας, της γκρελίνης, που αυξάνει την όρεξή σας έτσι που είναι πιο πιθανό να φάτε περισσότερο. Η συνέπεια είναι, επίσης, σημαντική: γυναίκες που πέφτουν για ύπνο και ξυπνούν μέσα στο ίδιο πλαίσιο των 60 λεπτών κάθε μέρα έχουν λιγότερο σωματικό λίπος από εκείνες που δε διατηρούν ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Brigham Young στις ΗΠΑ.

Περπατήστε. Το περπάτημα για 15 λεπτά αμέσως μετά το φαγητό βοηθά να μειωθούν οι καταστροφικές απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα που συμβαίνουν όταν τρώτε, τονίζεται σε έρευνα. Επίσης, βάλτε στόχο να σηκώνεστε και να κάνετε μερικά βήματα τουλάχιστον μία φορά κάθε μία ώρα. Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε καθιστές τόσο μεγαλώνει η περίμετρος της μέσης σας.

Πιείτε άφθονο τσάι. Σύμφωνα με μια έρευαν οι μέτρια αθλούμενοι άνθρωποι που κατανάλωναν πράσινο τσάι με κατεχίνες, ήταν πιο πιθανό να χάσουν το λίπος της κοιλιάς, από εκείνους που έκαναν άσκηση αλλά δεν το έπιναν. Μια μελέτη συνιστά να πίνουμε 625 mg ημερησίως, που ισοδυναμεί με δύο ή τρία φλιτζάνια πράσινου τσαγιού.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πέντε απλές αλλά πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις για να γυμνάσετε το κάτω μέρος της κοιλιάς σας. Μην ξεχνάτε οτι η γυμναστική είναι το 50% του αποτελέσματος, καθώς το άλλο μισό είναι η σωστή διατροφή.

Τροφές που βοηθάνε στην διάσπαση του κοιλιακού λίπους

Ψάρια

Αγγούρια

Ασπράδια αυγών

Κοτόπουλο

Τόνος