fbpx

Πως θα μειώσετε τους πόνους και το μούδιασμα από το αυχενικό σύνδρομο:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ασκήσεις για ανακούφιση του αυχένα

Το αυχενικό σύνδρομο είναι μια πολύ συχνή πάθηση που επιδεινώνεται όσο μεγαλώνει το άτομο ηλικιακά. Πάνω από το 85% των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών έχουν προβλήματα αυχενικής σπονδύλωσης. Ωστόσο όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην ηλικία 40 με 50 υποφέρουν απο πόνους στον αυχένα.

Ποιά είναι τα συμπτώματα;

Για τους περισσότερους ανθρώπους η αυχενική σπονδύλωση δεν προκαλεί κανένα ασυνήθιστο σύμπτωμα και εκδηλώνεται απλά με πόνο και δυσκαμψία στον αυχένα.

Εάν τα νεύρα και οι νευρικές ρίζες πιέζονται, μπορεί να αντιμετωπίσετε:

Μυρμήγκιασμα, μούδιασμα και αδυναμία στα χέρια και τα πόδια
Έλλειψη συντονισμού και δυσκολία στο περπάτημα
Ακράτεια και γενικά πιο συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα

Ζητήστε ιατρική βοήθεια εάν παρατηρήσετε μια ξαφνική εμφάνιση μουδιάσματος ή αδυναμίας, ή οξεία ακράτεια και απώλεια ελέγχου στις εντερικές σας κινήσεις.

Δείτε κάποιες απλές αλλά πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις για να ανακουφιστείτε απο τον πόνο στον αυχένα

Επιπλέον tips

Υιοθετήστε μια σωστή στάση σώματος, Όσοι πάσχουν από αυχενικό σύνδρομο, πρέπει να υιοθετούν μια σωστή στάση σώματος, τόσο κατά την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων, όσο και κατά την ξεκούραση και τον ύπνο.

Φυσικοθεραπεία. Το μασάζ και οι ορθοπεδικές ασκήσεις για τον αυχένα έχουν ευεργετική δράση. Ακολουθούν οι φυσικοθεραπευτικές ασκήσεις για τον αυχένα, τα άνω άκρα και την πλάτη, με σκοπό την ενδυνάμωση των μυών των περιοχών αυτών για καλύτερη υποστήριξη του αυχένα και της ράχης.

Κάντε γυμναστική. Η ορθοπεδική γυμναστική, ασκήσεις με αντιστάσεις, τραβήγματα ή ένας συνδυασμός αυτών, δίνουν τη δυνατότητα στο άτομο που πάσχει να τις εκτελεί μόνο του, χωρίς βοήθεια ειδικού.