fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβουλές για να μην παχύνετε αυτό τον χειμώνα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Οι χαμηλές θερμοκρασίες δυστυχώς μας οδηγούν στην υπερφαγία

Είναι γεγονός οτι η μείωση της θερμοκρασίας πολλές φορές μας κρατάει μέσα στο σπίτι, να χαζεύουμε στην τηλεόραση για ώρες ολόκληρες. Οι ταινίες, το άραγμα στον καναπέ και η θαλπωρή του σπιτιού συνοδεύονται απο παχυντικά σνακ και junk food. Υπάρχουν ωστόσο λύσεις για να αποφύγετε τα "αμαρτωλά" τρόφιμα προκειμένου να διατηρήσετε σωστές τις αναλογίες σας.

Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη: Με την ενίσχυση της πρόσληψης της πρωτεΐνης μπορεί να “κόψετε” ακόμα και 440 θερμίδες ημερησίως. Αρκετές δηλαδή για να χάσετε σχεδόν ένα κιλό την εβδομάδα χωρίς να πεινάσετε. Μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες φαίνεται να ξεγελάει τη σκέψη του εγκεφάλου και να νιώθετε ότι έχετε φάει περισσότερο.

Ιδανικά σνακ: Στικάκια λαχανικών, ζεστά ροφήματα (πχ. τίλιο, χαμομήλι, λουίζα, ταραξάκο που είναι χαλαρωτικά και βοηθούν και στο αδυνάτισμα), σούπα λαχανικών (ακόμα και αυτές της στιγμής), 1-2 ρυζογκοφρέτες ή καλαμπογκοφρέτες, 1-2 φέτες γαλοπούλας, αναψυκτικό light, 1 παξιμαδάκι με 1-2 ασπράδια αυγού, λίγο γιαούρτι με 1 κουταλιά της σούπας βρώμη.

Αντικαταστήστε τα γλυκά: Αν θέλετε ένα γλυκό, προσπαθήστε να μην ακούσετε τη λαιμαργία της στιγμής και να αρκεστείτε σε μια ποικιλία από φρούτα, χυμούς, μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως, μπισκότα χωρίς ζάχαρη, ρυζογκοφρέτες με μέλι και ταχίνι, ώστε να πάρετε τις βιταμίνες τους και την ήπια φυσική γλυκύτητά τους.

Τρόφιμα με περιεκτικότητα σε νερό: Το νερό αυξάνει τον όγκο του στομαχιού με αποτέλεσμα να σας χορταίνει και ταυτόχρονα να σας ενυδατώνει.

Τα καλά λιπαρά: Ενισχύστε την διατροφή σας το χειμώνα με μια ποικιλία από μονοακόρεστα, πολυακόρεστα, ακόμη και μια μικρή ποσότητα από κορεσμένα λίπη, αλλά αποφύγετε τα υδρογονωμένα και trans λιπαρά που παραμονεύουν στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο διατροφής και να σκέφτεστε προσεκτικά όλα όσα τρώτε: Ρωτήστε τον εαυτό σας αν πραγματικά το χρειάζεστε και αν θα έχετε την ευκαιρία να κάψετε αυτές τις θερμίδες.