fbpx

Πως θα "συνέλθει" το δέρμα σας απο το χριστουγεννιάτικο hangover

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Και θα προετοιμαστείτε για τα Πρωτοχρονιάτικα πάρτι

Σίγουρα όλοι ξενυχτήσατε, καταναλώσατε αρκετό φαγητό και άφθονο αλκοόλ τις μέρες των Χριστουγέννων. Μήπως η επιδερμίδα σας δείχνει αφυδατωμένη; Η όψης σας είναι θαμπή και κουρασμένη; Μην ανησυχείτε για το πως θα επανέλθει το δέρμα σας καθώς σας έχουμε τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης της επόμενης ημέρας για να λάμψετε στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Τί να κάνετε τις ενδιάμεσες μέρες πριν το Πρωτοχρονιάτικο πάρτι

Πάρτε βιταμινές: Ενισχύστε την ενέργειά σας με φρούτα και λαχανικά που σας παρέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνιες και φυτικές ίνες. Καταναλώστε βιταμίνη C και Ε.

Πιείτε πολύ νερό: Πιείτε οπωσδήποτε μόλις ξυπνήσετε ένα ποτήρι νερό. Βοηθά πολύ καθώς το αλκοόλ έχει αφυδατώσει αρκετά τον οργανισμό. Ακόμα καλύτερα πιείτε ζεστό νερό με λεμόνι μέσα που θα διώξει όλες τις τοξίνες.

Κάντε μάσκες: Οι μάσκες είναι μια μορφή άμεσης επανόρθωσης. Δρουν ως θεραπεία και ενισχύουν και τους μηχανισμούς άμυνας της επιδερμίδας.

Αρωματοθεραπεία: Μία σταγόνα από κάποιο θεραπευτικό έλαιο αρκεί. Η λεβάντα ηρεμεί τα νεύρα και είναι το πιο εύκολο και ίσως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, για να επανέλθετε από το hangover. Ρίξτε λίγο έλαιο λεβάντας στον σβέρκο σας.

Ελλατώστε τα γλυκά: Η υπερκατανάλωση ζάχαρης και άλλων υδατανθράκων προκαλεί το φαινόμενο της γλυκοζυλίωσης, μια μορφή ενδογενούς γήρανσης εξίσου βλαβερή με τον ήλιο. Η επιδερμίδα χάνει τη σφριγηλότητα της και από τα πρώτα συμπτώματα είναι πρήξιμο και θαμπάδα.

Μειώστε την ποσότητα του φαγητού: Για 3- 4 μέρες αποφύγετε τα βαριά γεύματα και μετριάστε την ποσότητα του αλκοόλ.

Κάντε γυμναστική: Αν μπορείτε κάντε τρέξιμο, ποδήλατο, περπάτημα ή οποιαδήποτε άλλη αερόβια άσκηση. Το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί!

Τα ιδανικά πρωινά γεύματα: Φροντίστε να περιλαμβάνουν ένα αναζωογονητικό smoothie ή ένα μεγάλο μπολ με γιαούρτι, φυστικοβούτυρο και μούρα.

Για το hangover: Μετά από αμέτρητα κρασιά ή κοκτέιλ, αυτό που πραγματικά ζητά ο οργανισμός σας είναι πολύ νερό και δεκάδες μελάτα αυγά μέσα στα τοστ.