fbpx

Τα καινούργια σας σεντόνια ας είναι απο φανέλα!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ζεστά και χουχουλιάρικα οτι πρέπει για τις κρύες νύχτες!

Τα φανελένια σεντόνια συνήθως υφαίνονται από 100% βαμβάκι. Η διαφορά τους με τα υπόλοιπα είναι πως είναι πολύ πιο ζεστά και χουχουλιάρικα, κάτι που τα κάνει ιδανικά για τους χειμερινούς μήνες αλλά όχι την καταλληλότερη επιλογή για τους θερινούς.

Αν υπολογίσουμε ότι το 1/3 της ζωής μας κοιμόμαστε, τότε θα συνειδητοποιήσουμε πως τα σεντόνια που επιλέγουμε είναι μια αρκετά σοβαρή υπόθεση καθώς αγκαλιάζουν το σώμα μας και παράλληλα είναι το πιο ορατό μέρος ενός κρεβατιού. Γι’ αυτό τα ποιοτικά σεντόνια κάνουν τη διαφορά στην οπτική αισθητική και στο επίπεδο άνεσης του χώρου. Τις κρύες νύχτες του χειμώνα επιλέξτε βαμβακερά φανέλα. Είναι μια κατηγορία βαμβακερών σεντονιών, που διαθέτουν ειδική ύφανση η οποία τους χαρίζει μία επιφάνεια με διακριτική αίσθηση σαν χνούδι. Είναι απαλά, άνετα, και ιδιαίτερα ζεστά.

Πως να τα πλύνετε

Μην πλένετε τα σεντόνια σας με ζεστό νερό γιατί, ειδικά τα βαμβακερά σεντόνια σε πολύ υψηλές θρμοκρασίες, «μπαίνουν». Διαλέξτε το σωστό πρόγραμμα. Κάθε φορά που πλένετε τα σεντόνια σας, επιλέγετε κάποιο πρόγραμμα με πρόπλυση και με υψηλή θερμοκρασία με στόχο να ξορκίσετε λεκέδες και μικροοργανισμούς από την επιφάνειά τους. Κι όμως αυτή η συνήθεια δεν είναι απαραίτητη παρά μόνο αν τα σεντόνια σας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτου καθαρισμού! Στη θέση του, μπορείτε απλά να επιλέξετε το πρόγραμμα πλύσης ή εκείνο για βαμβακερά και χρωματιστά υφάσματα. Αυτά τα προγράμματα διαρκούν λιγότερο, είναι πιο «φιλικά» στις ίνες του υφάσματος και, έτσι, μειώνουν το τσαλάκωμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Good Housekeeping Institute, το μεγαλύτερο διάστημα που μπορείτε να κρατήσετε τα σεντόνια σας μακριά από το πλυντήριο είναι 2 εβδομάδες. Σύμφωνα μάλιστα με το ιδανικό σενάριο, καλό είναι να τα πλένετε κάθε 6-7 ημέρες.

Τα φανελένια σεντόνια είναι η τέλεια επιλογή για τα κρύα βράδια καθώς αφήνουν στο σώμα σας την αίσθηση χνουδιού και χαρίζουν την απόλυτη ζεστασιά. Επιπλέον είναι άνετα, αναπνέουν και έχουν μία casual εμφάνιση.

Επενδύστε σε φανελένια σεντόνια, παπλωματοθήκες, μαξιλαροθήκες μέχρι πιτζάμες. Έχει πραγματικά μεγάλη διαφορά να ξαπλώσετε το βράδυ σε ένα στεγνό, ζεστό μαξιλάρι. Γενικά για κάποιο λόγο δεν είναι ιδιαιτέρως όμορφα, είναι κάπως παππουδίστικα σχέδια αλλά οι τιμές είναι πολύ κοντινές ίσως και καλύτερες από άλλα λευκά είδη.