fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δέκα λόγοι που ένα κατοικίδιο κάνει τη ζωή μας καλύτερη!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τα κατοικίδια είναι από τις μεγαλύτερες χαρές στη ζωή μας

Όποιος έχει μπορεί να απαριθμήσει πολλούς λόγους γιατί το ζώο του είναι ό,τι καλύτερο του έχει συμβεί ακόμα και όταν κάνει κάποια ζημιά ή φερθεί άσχημα. Όταν έχουμε κατοικίδιο δεν σημαίνει πως το μόνο που κάνουμε είναι να περνάμε τον χρόνο μας χαϊδεύοντας και παίζοντας με μια χνουδόμπαλα. Τα κατοικίδια είναι σίγουρα μεγάλη ευθύνη, απαιτούν τον χρόνο και την προσοχή μας όμως βελτιώνουν τη διάθεση και κάνουν τη ζωή μας καλύτερη!

Αν αποφασίσουμε να αποκτήσουμε ένα, δεν θα το μετανιώσουμε ποτέ και αυτό γιατί:

  • Το κρεβάτι μας δεν είναι ποτέ άδειο γιατί έχουμε ένα χνουδωτό ζωάκι να μας κάνει παρέα
  • Πάντα κάποιος χαίρεται πολύ που μας βλέπει. Με το που θα ανοίξουμε την πόρτα το σκυλί μας υποδέχεται με χοροπηδητά, κουνάει την ουρά του σαν τρελό, μας γεμίζει φιλιά. Είτε είχαμε καλή μέρα είτε κακή, είναι πάντα ένας πολύ ευχάριστος τρόπος υποδοχής.
  • Έχουμε παρέα πάντα στο φαγητό. Η δεύτερη πιο χαρούμενη στιγμή της ημέρας για το κατοικίδιο μας είναι η ώρα του φαγητού και γίνεται ακόμα πιο χαρούμενη αν του δώσουμε μια – δυο μπουκίτσες από αυτό που τρώμε.
  • Όταν χαϊδεύεις τον σκύλο ή την γάτα σου η διάθεση ανεβαίνει. Οι ειδικοί λένε πως εκκρίνουμε μια ορμόνη που βελτιώνει την διάθεση και μας ηρεμεί. Όμως δεν χρειαζόμαστε ειδικούς για να μας το πουν, το βλέμμα αγάπης και αφοσίωσης του ζώου μας όταν το χαϊδεύουμε είναι αρκετό για να μας ηρεμήσει.
  • Οι φωτογραφίες μας μαζί τους στο instagram είναι σίγουρα πιο αξιαγάπητες και έχουμε τα likes να το αποδεικνύουν.
  • Είναι ισότιμο μέλος της οικογένειας και κατά πάσα πιθανότητα το πιο κοντινό κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή!
  • Δεν τεμπελιάζουμε. Είτε όταν πρέπει να πάμε βόλτα, είτε όταν παίζουμε μαζί του αλλά ακόμα και στην παραλία το σκυλί μας θέλει να γυμναστεί και μαζί του και εμείς.
  • Ενδιαφέρονται για την δική μας ασφάλεια. Τα ζώα έχουν «μύτη» και ένστικτο μπορούν να καταλάβουν ποιος έρχεται πολύ πριν το καταλάβουμε εμείς και το εκδηλώνει .
  • Ο πιο χαριτωμένος τρόπος να ξυπνάει κανείς! Μπορεί να αισθανόμαστε λίγο στριμωγμένοι στο κρεβάτι μας, μπορεί να μην αντέχουμε τόση ενεργητικότητα πριν πιούμε καφέ όμως, η χαρά τους όταν ανοίγουμε τα μάτια μας αξίζει τον κόπο!
  • Η απεριόριστη αγάπη τους. Είμαστε ο κόσμος τους και μας το επιβεβαιώνουν κάθε ώρα της ημέρας. Όταν λείπουμε, ανησυχούν και δεν ησυχάζουν ώσπου να μας έχουν στο πλευρό τους. Είμαστε η οικογένειά τους και είναι η δική μας!