fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο σύντροφος μου δεν μου κάνει ποτέ κοπλιμέντα

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ενώ είστε όμορφες, δυναμικές, πετυχημένες και έξυπνες γιατί ο αγαπημένος σας δεν σας λέει μια καλή κουβέντα;

Ένα παράπονο που έχουν οι γυναίκες είναι πως μπορεί να ακούνε κοπλιμέντα γενικότερα, αλλά δυστυχώς δεν είναι από τον σύντροφό τους. Μπορεί να τις φλερτάρουν άλλοι άντρες, να κάνουν κοπλιμέντα οι συνάδελφοι αλλά δεν ακούνε μια καλή κουβέντα απο τον αγαπημένο τους.

Η αλήθεια είναι οτι όση αυτοπεποίθηση και αν πιστεύουμε πως έχουμε, ένα κοπλιμέντο θα μας ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη διάθεση. Πόσο μάλλον αν αυτό προέρχεται από τον σύντροφό μας! Ουσιαστικά είναι και αυτός που μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε μοναδική! Πώς μπορεί, όμως, να αισθάνεται μία γυναίκα η οποία δεν λαμβάνει κοπλιμέντα από το σύντροφό της; Σίγουρα είναι κατι που την προβληματίζει όσο άνετη και αν θέλει να δείχνει. Μπορεί να μην έχει ανάγκη να ακούσει ένα κοπλιμέντο από οποιονδήποτε, αλλά το χρειάζεται από τον σύντροφό της και ο λόγος που συμβαίνει είναι απλός! Θέλει πάντα να ξέρει πώς την βλέπει με τα δικά του μάτια.

Παίζει λοιπόν πολύ σημαντικό ρόλο ο σύντροφός να εξωτερικεύει αυτά που αισθάνεται και σκέφτεται για να μπορούμε και εμείς με τη σειρά μας να αισθανθούμε ασφαλείς και να καταλάβουμε τι συμβαίνει μέσα σε αυτή τη σχέση.

Δεν σου κάνει κοπλιμέντα; Διαβάστε μερικές απο τις αιτίες και αξιολογήστε ανάλογα.

Πιστεύει ότι θα το πάρετε πάνω σας

Κάποιοι άντρες θεωρούν ότι αν κάνουν κοπλιμέντο στην κοπέλα τους τότε θα καταλάβει την αδυναμία τους. Την βλέπουν πανέμορφη, τους αρέσει πολύ, είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για αυτήν αλλά τα κοπλιμέντα θεωρούν πως θα τους προδώσουν. Δυστυχώς πρόκειται για άντρες με χαμηλή αυτοεκτίμηση και μην σας κάνει λοιπόν εντύπωση αν αντιληφθείτε ότι ο τρόπος που σας κοιτάει λέει πολλά, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έχετε ακούσει ούτε ένα κοπλιμέντο από το στόμα του.

Δεν το νιώθει

Επειδή για ακόμα μία φορά κοιτάμε το θέμα από όλες τις οπτικές γωνίες δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε την περίπτωση που ένας άντρας δεν κάνει κοπλιμέντα στη σύντροφό του γιατί δεν το αισθάνεται. Έτσι, λοιπόν, χωρίς να δώσουμε μεγάλη έκταση θα λέγαμε πως κάποιοι άντρες δεν κάνουν κοπλιμέντα στη σύντροφό τους γιατί και οι ίδιοι δεν είναι ακόμα σίγουροι για το αν θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται μέσα σε αυτή τη σχέση.

Νώθει κατώτερος σας

Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η περίπτωση και σίγουρα πρέπει να σας προβληματίσει ένας τέτοιος σύντροφος καθώς οχι μόνο δεν θα σας πεί ποτέ καλη κουβέντα αλλά θα προσπαθεί να σας μειώσει.

Βαριέται

Υπάρχει μία κατηγορία αντρών που το να κάνουν κομπλιμέντο στη σύντροφό τους, απλά, δεν το θεωρούνε απαραίτητο. Είναι δεδομένο για αυτούς ότι τους αρέσουμε, ότι μας θέλουν γιατί μας βλέπουν ελκυστικές όπως πάντα. Δεν μπορούν να καταλάβουν αυτή τη «λεπτομέρεια» που λέει ότι οι γυναίκες όσο όμορφα και να αισθάνονται, όσο και να γνωρίζουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους θέλουν να τα ακούσουν! Μάλιστα αυτή η κατηγορία αντρών πιστεύει πως οι γυναίκες ακούνε κατά καιρούς τόσα πολλά κοπλιμέντα και τελικά σταματούν να δίνουν και ιδιαίτερη σημασία σε αυτά.

Είναι εσωστρεφής

Μία από τις αιτίες που ο σύντροφός σας μπορεί να μη σας κάνει κοπλιμέντα είναι γιατί ο ίδιος ο χαρακτήρας του δεν του το «επιτρέπει». Είναι τόσο κλειστός άνθρωπος που δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματά του. ‘Ισως δεν το κάνει γιατί νιώθει άβολα οπότε η λύση για αυτό είναι να το αποφύγει χωρίς να σκεφτεί αν αυτό είναι θετικό ή αρνητικό για εσάς. Μπορεί να σας θαυμάζει, μπορεί να βλέπει πολύ όμορφα πράγματα επάνω σας, αλλά του είναι δύσκολο να βρει τις λέξεις για να τις εκφράσει με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιληφθείτε ότι αυτά που λέει είναι αληθινά και τα αισθάνεται.