fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα "ξεφουσκώσετε" μετά την κραιπάλη των Χριστουγέννων

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Σας έχουν μείνει ακόμη τα κιλά των εορτών; Έτσι θα τα χάσετε

Όλοι φάγαμε και ήπιαμε παραπάνω τις μέρες των Χριστουγέννων καθώς αυτό είναι και το ζητούμενο αυτή την εποχή. Μην έχετε ωστόσο ενοχές για τα 2-3 κιλά που βάλατε αυτή την περίοδο. Αν πρόκειται για λίγα επιπλέον κιλά που πήρατε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, τότε αυτά ίσως να οφείλονται στην κατακράτηση υγρών, είτε από την πολύ κατανάλωση αλκοόλ, είτε από τη μικρή πρόσληψη νερού και την αφυδάτωση του οργανισμού, είτε από τη μικρή "αποχή" από το γυμναστήριο.

Η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, όπως ψωμί, σουφλέ με πολλά τυριά αλλά και γλυκά που αποτελούν κρυφή πηγή άλατος, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουμε υπερβολική κατακράτηση υγρών.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ξεφουσκώσετε

Κρύψτε το αλάτι

Μειώστε την κατανάλωση αλατιού. Η συνολική πρόσληψη δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1 κουταλάκι του γλυκού/μέρα (2.400 mg νατρίου). Πέρα όμως από το αλάτι που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα ή στο τραπέζι, σημαντική ποσότητα εμπεριέχεται και σε τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε: αρτοπαρασκευάσματα, φαγητά τύπου fast food, τυριά, κονσερβοποιημένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας, κύβοι λαχανικών, σάλτσες. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη νατρίου μπορεί να καλυφθεί αποκλειστικά από την κατανάλωση αλατισμένων τροφίμων, χωρίς καν να έχετε χρησιμοποιήσει επιπλέον αλάτι στις μαγειρικές παρασκευές σας. Επομένως προσπαθήστε να ενισχύσετε τη γεύση των φαγητών σας με τη χρήση μπαχαρικών, καρυκευμάτων, μυρωδικών, λεμονιού και ξυδιού.

Πάρτε ένα ελαφρύ πρωινό γεύμα

Φάτε για πρωινό ανανά ή παπάγια, και τα δύο αυτά τροπικά φρούτα περιέχουν ένζυμα, τη βρομελίνη και τη παπαΐνη, που βοηθάνε στη διάσπαση των πρωτεϊνών και διευκολύνουν τη πέψη.

Επιλέξτε κινόα αντί για ρύζι

Γιατί κινόα; Γιατί είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών και καλίου, που και τα δυο σας βοηθάνε να νιώθετε λιγότερο φουσκωμένοι. Μια καλή επιλογή είναι να φτιάξετε μια σαλάτα με λάχανο, κινόα και βατόμουρα και θα έχετε ένα χορταστικό γεύμα.

Ελαττώστε την κατανάλωση αλκοόλ

Είτε πρόκειται για ένα ποτήρι κρασί με το γεύμα ή για ένα κοκτέιλ και τα δυο μπορεί να σας δημιουργήσουν πρήξιμο για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι το αλκοόλ θα σας ανοίξει την όρεξη και θα σας οδηγήσει σε τσιμπολόγημα. Κρατηθείτε μακριά από το ποτό και επιλέξτε ανθρακούχο νερό με λεμόνι ή τζίντζερ.

Πείτε αντίο στα γλυκά

Mειώστε τη ζάχαρη: Νέα χρονιά, νέοι στόχοι οπότε καλό θα ήταν να μην πίνετε τον καφέ σας γλυκό αλλά μέτριο. Όπως επίσης θα μπορούσατε να μειώσετε και τα γλυκά. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να τρώει κάτι σε σοκολάτα κάθε Κυριακή, ας πούμε.

Κάντε περισσότερη γυμναστική

Διπλασιάστε τις ώρες της αερόβιας γυμναστικής: Και αφού κάνατε μερικές μικρές αλλαγές στη διατροφή σας ώρα να «χτυπήσετε» το λίπος και με γυμναστική. Αντί για Pilates, για τον επόμενο μήνα, προτιμήστε μία πιο ενταντική γυμναστική για να κάνετε καύσεις.