fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κακή στάση ύπνου σας γερνάει

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τι πρέπει να προσέξετε όσο κοιμάστε

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως για τις ρυτίδες και την πρόωρη γήρανση του δέρματος ευθύνονται οι εξής παράγοντες: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, το αλκοόλ το “κακό” DNA, η κακή ποιότητα ζωής και φυσικά η διατροφή. Ωστόσο ένας ακόμη παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό ρυτίδων και αυτός δεν είναι άλλος απο τον τρόπο που κοιμάστε! Απίστευτο, κι όμως αληθινό! Μπορεί να πιστεύαμε πως ο ύπνος μας «ομορφαίνει», αλλά αν κοιμόμαστε μπρούμυτα τότε ο ύπνος μπορεί να μας φέρει το άκρως αντίθετο αποτέλεσμα… να μας «γεράσει»!

Ο χειρότερος τρόπος για να κοιμάστε είναι μπρούμυτα, γιατί αυτή η στάση μας δημιουργεί ρυτίδες. Με αυτή την στάση ύπνου το πρόσωπο σας και το μαξιλάρι δημιουργούν μια τριβή μεταξύ τους αλλά και μια πίεση στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα να σπάνε κάποια μικρά αγγεία, τα οποία ευθύνονται για την ανάπτυξη των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών!

Κάποιες φορές που ξυπνάτε δεν παρατηρείτε κάποιες «πτυχώσεις», στο πρόσωπο σας; Εκεί που είναι οι πτυχώσει εκεί θα δημιουργηθούν οι ρυτίδες! Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι ένα ποσοστό 60% των ανθρώπων που κοιμούνται μπρούμυτα θα δημιουργήσουν ρυτίδες στο μέτωπο, στα μάγουλα και το πιγούνι.

Οι ρυτίδες ύπνου δεν προκαλούνται από τις συσπάσεις των μυών. Είναι αποτέλεσμα της πίεσης του προσώπου πάνω στο μαξιλάρι. Αν περνάτε περισσότερο χρόνο κοιμισμένες και όχι συνοφρυωμένες οι ρυτίδες ύπνου μπορούν να σας γερνάνε περισσότερο από όσο ξέρετε. Και ακόμα χειρότερα: είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Γιατί τις γραμμές τις έκφρασης τις καταπολεμάτε φορώντας γυαλιά ηλίου (για να μην τυφλώνεστε) ή χτυπάτε κάποιο botox, για τις ρυτίδες ύπνου όμως πρέπει μόνο να προσέχετε τη θέση σας όταν κοιμάστε.

Επίσης και το να κοιμάστε στα πλάγια δημιουργεί κάθετες ρυτίδες κυρίως στα μάγουλα και στο πηγούνι. Επιπλέον ενισχύονται οι κάθετες ρυτίδες έκφρασης, όπως οι γραμμές συνοφρυώματος και οι γραμμές γύρω από τα χείλη. Όταν προτιμάτε τη μία σας πλευρά από την άλλη, είναι πολύ εύκολο να καταλάβετε ποια είναι, το να αλλάζετε πλευρές σας βοηθήσει, αλλά δεν είναι και το ιδανικό.

Ποιά είνα η λύση

Ο καλύτερος τρόπος για να μην κάνετε ρυτίδες από τον ύπνο είναι να κοιμάστε ανάσκελα. Και για να απολαμβάνετε να κοιμάστε ανάσκελα πρέπει να επενδύσετε και σε ένα σωστό μαξιλάρι με σατέν μαξιλαροθήκες. Έτσι η τριβή είναι πολύ λιγότερη σε σχέση με το βαμβάκι.