fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάιρνετε εύκολα κιλά στα "ψωμάκια"; Υπάρχει λύση

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Συμβουλές διατροφής και ένα βίντεο για να "χτυπήσετε" τον μεγάλο εχθρό του κορμιού σας.

Τα «ψωμάκια», το λίπος δηλαδή που συσσωρεύεται στο πλαϊνό μέρος των γοφών, μπορούν να γίνουν αρκετά εκνευριστικά και επίμονα και να σαμποτάρουν τα σχέδιά μας για ένα καλλίγραμμο σώμα Πώς τα διώχνουμε λοιπόν; Πώς γίνεται να ξεφορτωθούμε τα επίμονα ψωμάκια και να αποκτήσουμε απίθανες καμπύλες;

Άσκηση, άσκηση, άσκηση!

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να μπει στο πρόγραμμά σας στην προσπάθειά σας αυτή είναι η άσκηση. Χωρίς αυτήν δεν πάτε πουθενά. Μέσω αυτής αυξάνετε την λιπόλυση σε όλο το σώμα (και στην συγκεκριμένη περιοχή), όπως επίσης και τη ροή του αίματος η οποία βοηθά στη διάσπαση του επίμονου λίπους. Αερόβια ή βάρη; Η απάντηση μας είναι «και τα δύο». Όσον αφορά την αερόβια δεν χρειάζεται να κάτσετε με τις ώρες στον διάδρομο. Δέκα λεπτά υψηλής έντασης αερόβια ακολουθούμενα από πέντε λεπτά ξεκούρασης και τέλος τριάντα λεπτά μεσαίας έντασης αερόβιας ει δυνατόν κάθε μέρα αρκούν. Όσον αφορά την προπόνηση ενδυνάμωσης καλό θα ήταν να την εντάξετε και αυτήν στο ημερήσιο πρόγραμμα μιας και θα σας βοηθήσει να τονώσετε το μυϊκό σας σύστημα, επιταχύνοντας παράλληλα τον βασικό μεταβολισμό σας. Μην αναλωθείτε εξολοκλήρου σε ασκήσεις απομόνωσης για την περιοχή. Στοχεύστε σε κάθε προπόνηση να έχετε τουλάχιστον δύο ασκήσεις που γυμνάζουν όσο το δυνατόν περισσότερες μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα δίνοντας έμφαση στα πόδια. Τέτοιες ασκήσεις είναι για παράδειγμα τα squat, οι άρσεις θανάτου, οι προβολές και οι συνδυαστικές παραλλαγές τους π.χ. καθίσματα squat με πιέσεις ώμων, στριψίματα με μπάρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες ασκήσεις που στοχεύουν στην προβληματική περιοχή. Εντάξτε τες στην καθημερινή σας προπόνηση και επιλέξτε να κάνετε διαφορετικές κάθε φορά.

Συμβουλές διατροφής

Να μην παραλείπετε το πρωινό σας καθώς είναι από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας.

Να κάνετε μικρά και συχνά γεύματα για να κάνει συνεχώς καύσεις ο οργανισμός σας (τουλάχιστον 6 ημερησίως).

Να καταναλώνετε καθημερινά 5-6 μερίδες φρούτα και λαχανικά εποχής.

Προσπαθήστε το φαγητό σας να συνοδεύεται από άφθονη σαλάτα και να φροντίζετε να την καταναλώνετε πριν το φαγητό σας ώστε να καταναλώνετε λιγότερη ποσότητα από αυτό.

Να προτιμάτε την κατανάλωση τροφίμων ολικής αλέσεως όπως δημητριακά και ζυμαρικά ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι και πολύσπορο ή ολικής αλέσεως ψωμί.

Να αποφεύγετε την υπερκατανάλωση γλυκών και αναψυκτικών και γενικότερα την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ζάχαρη, λίπος και αλάτι.

Να καταναλώνετε καθημερινά 2-3 μερίδες ημίπαχων γαλακτοκομικών προϊόντων, οι οποίες αντιστοιχούν σε 1 ποτήρι γάλα 1,5%, σε 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1,5% και σε 30 γρ. τυρί.

Μην ξεχνάτε να πίνετε καθημερινά 8-10 ποτήρια νερό, ώστε να ενυδατώνεται και να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός σας και γενικότερα υγρά όπως οι χυμοί, ο καφές, το τσάι, το ημιάπαχο γάλα καθώς και ροφήματα Κρόκου Κοζάνης. Το νερό μειώνει την πείνα, σας κάνει να αισθάνεστε πλήρης και αποβάλει τους μεταβολίτες από το σώμα σας.

Να καταναλώνετε 1-2 φορές την εβδομάδα όσπρια.

Να περιορίσετε το αλάτι καθώς προκαλεί κατακρατήσεις και να το αντικαταστήσετε με μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας σας, ενισχύοντας έτσι την γεύση.

Να πίνετε 3-4 φλιτζάνια/ημέρα πράσινο τσάι καθώς έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κατεχίνες, το οποίο συντελεί στην πρόσληψη αντιοξειδωτικών και στην ενίσχυση του μεταβολισμού.

Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ. Προτιμήστε το κόκκινο κρασί, που θα σας προσφέρει αντιοξειδωτικά.

Εντάξτε την φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σας. Κάντε καθημερινά 30-40 λεπτά αερόβια άσκηση όπως ποδηλασία, τρέξιμο για να πετύχετε την μέγιστη καύση λίπους και για να τονώσετε το σώμα σας.