fbpx

Γιατί πρέπει να γελάτε πιο συχνά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Είναι το καλύτερο φάρμακο!

Το γέλιο συμβάλλει στην γενικότερη ευεξία σας. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες που έχουν γίνει, φαίνεται πως οι άνθρωποι με καλή διάθεση που γελούν συχνά ξεπερνούν πολύ πιο εύκολα τις ασθένειες που αντιμετωπίζουν σε σχέση με αυτούς που έχουν μια πιο αρνητική στάση ζωή.

Τα ευεργετικά οφέλη απο το γέλιο

Το γέλιο μειώνει την αρτηριακή πίεση. Είναι ικανό να μειώσει την αρτηριακή πίεση, ακόμα και σε αυτούς που κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα. Ακόμα, μειώνει τους κινδύνους εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.

Μειώνει τα επίπεδα του στρες. Το γέλιο απελευθερώνει ορμόνες που μειώνουν τα επίπεδα του στρες, ενώ συμβάλλει στο να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κάνοντάς το να αποδίδει στο μέγιστο.

Ενισχύει τα T-κύτταρα τα οποια ενεργοποιούνται με το γέλιο και βοηθούν τον οργανισμό στην καταπολέμηση ιώσεων και διάφορων ασθενειών θωρακίζοντάς τον. Τα μεγάλα κοκκώδη λεμφοκύτταρα αποτελούν τα κύτταρα φυσικούς φονείς (NK cells), ενώ τα μικρότερα αποτελούνται από τα Τ και Β λεμφοκύτταρα.

Το γέλιο γυμνάζει τους μυς. Μόνο με το χαμόγελο ενεργοποιούνται 17 μυς του σώματος. Ακόμα, σφίγγουν οι κοιλιακοί, καθώς οι μύες της κοιλιάς συστέλλονται και διαστέλλονται, ακριβώς όπως συμβαίνει όταν κάνετε ασκήσεις κοιλιακών!

Συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς. Ειδικά για όσους δεν ασκούνται συχνά κάνοντας αερόβια άσκηση και «εξασκώντας» την καρδιά τους, το γέλιο κάνει την καρδιά να λειτουργεί πιο έντονα. Άλλωστε η καρδιά είναι μυς και χρειάζεται συχνά εξάσκηση και ενδυνάμωση.

Απελευθερώνει ενδορφίνες οι οποίες είναι τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού. Με το γέλιο απελευθερώνετε ενδορφίνες που βοηθούν στην αντιμετώπιση του πόνου και μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη διάθεση.

Προσφέρει γενικότερη ευεξία. Το γέλιο ωφελεί την υγεία. Μάθετε να γελάτε πιο συχνά και πιο πολύ και θα έχετε σημαντικά οφέλη στη σωματική και ψυχική σας υγεία.

Πως θα καταφέρουμε να γελάμε περισσότερο:

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που είναι σε θέση να μας βοηθούν στο να γελάμε περισσότερο. Στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στο θέατρο, υπάρχουν πολλές κωμωδίες. Η επιλογή καλών κωμωδιών μπορεί να εισαγάγει συχνότερο και περισσότερο γέλιο στη ζωή μας.

Το γέλιο μπορεί να αυξάνεται όταν είμαστε μαζί με καλούς φίλους. Παρακολουθώντας μια καλή κωμωδία όταν είμαστε με φίλους, το γέλιο λόγω μεταδοτικότητας, είναι περισσότερο και δημιουργεί ευχάριστες αναμνήσεις. Παράλληλα δημιουργούνται λόγω συντροφιάς και άλλα αστεία που αυξάνουν το ευεργετικό γέλιο.