fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενεργοποιήστε τον μεταβολισμό σας με 5 σούπερ tips

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Και κάντε τον να πετάει κυριολεκτικά ακόμα και αν είστε άνω των 40!

Το σώμα που ονειρεύεστε μπορεί να γίνει πραγματικότητα αρκεί να ξεκινήσετε απο σήμερα κιόλας να τρώτε τα σωστά προιόντα προκειμένουν να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμού σας.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να ακολουθήσετε στερητικές και εξαντλητικές δίαιτες γιατί ο οργανισμός σας θα καίει περισσότερες θερμίδες με μικρή προσπάθεια και έτσι σύντομα θα αποκτήσετε το ιδανικό βάρος για εσάς.

Τι πρέπει να κάνετε ( ευλαβικά)

Πρωτεΐνες: Φυσικά, στα συνιστώμενα για τις ανάγκες σας πλαίσια. Η πρωτεΐνη σας βοηθά να «χτίσετε» μυς και τη χρειάζεστε για την ενίσχυση του μεταβολισμού. Η άπαχη πρωτεΐνη είναι ακόμη καλύτερη, αφού περιέχει λιγότερες θερμίδες. Το σώμα σας καταβάλλει προσπάθεια για να κάψει τις πρωτεΐνες, μια διαδικασία που ονομάζεται θερμογένεση.

Περισσότερες φυτικές ίνες: Ισχύει η ίδια αρχή όπως και με την πρωτεΐνη. Ο οργανισμός δυσκολεύεται περισσότερο να επεξεργαστεί τις φυτικές ίνες, οπότε θα έχετε μικρή αύξηση στο μεταβολισμό μέσω αυτής της διαδικασίας. Είναι απαραίτητες, επίσης, για το πεπτικό σας σύστημα και τη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Κάντε βάρη: Η προπόνηση με αυτά είναι ο απόλυτος τρόπος άσκησης για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας. Όσο πιο έντονη είναι η άσκησή σας και όσο περισσότερους μυς ασκείτε τόσο καλύτερη αύξηση του μεταβολισμού θα πετύχετε και μετά την προπόνηση θα καίτε θερμίδες για περισσότερη ώρα.

Κάντε πιο έντονη αεροβική: Με την έντονη άσκηση καίτε περισσότερες θερμίδες και ενισχύεται περισσότερο ο μεταβολισμός. Μια 10λεπτη διαλειμματική προπόνηση στο ποδήλατο είναι πιο ωφέλιμη από μια 30λεπτη προπόνηση χαμηλής έντασης.

Απoφύγετε το αλκοόλ: Δρα ενάντια του μεταβολισμού και τον επιβραδύνει. Μην το καταναλώνετε τακτικά.

Να ξέρετε οτι ο κύριος λόγος που ο "καυστήρας" που καταναλώνει θερμίδες ρίχνει ταχύτητα είναι η απώλεια μυών. Μόλις περάσετε τη δεκαετία των 20 αρχίζετε να χάνετε περίπου 2,5 κιλά άπαχου ιστού ανά δεκαετία. Ακόμα χειρότερα, οι μύες που παραμένουν γίνονται αδύναμοι και λιγότερο αποτελεσματικοί στη χρήση ενέργειας. Ως αποτέλεσμα, καίτε έως και 85 λιγότερες θερμίδες ανά ημέρα κάθε δεκαετία, αρκετό για να αυξήσετε το βάρος σας μέχρι και 7 κιλά σωματικού λίπους κάθε 10 χρόνια. Κι ενώ είναι σίγουρα απογοητευτικό να βλέπετε τις αλλαγές, μπορείτε σίγουρα να τις καθυστερήσετε με την σωστή διατροφή.