fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι παχυντικές θερμίδες του Σαββατοκύριακου και πώς θα τις αποφύγετε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσετε ένα υγιεινό σαββατοκύριακο χωρίς φουσκώματα και έξτρα κιλά.

Εξόδους για καφέ και γλυκό, σινεμά, δείπνο σε gourmet εστιατόρια, κυριακάτικο brunch, ξενύχτι στο κλαμπ με άφθονο αλκοόλ. Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της βόρειας Καρολίνας, οι γυναίκες καταναλώνουν 115 περισσότερες θερμίδες την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή απ’ ό,τι τις υπόλοιπες ημέρες. Με αυτές τις επιπλέον 300-400 θερμίδες, μπορεί να είστε 4 κιλά πιο παχιά μέχρι το τέλος του έτους.

Πώς να τρώτε λοιπόν και να μην παχαίνετε τα σαββατοκύριακα και τις μέρες που δεν δουλεύετε; Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές

Αλκοόλ: Προτιμήστε ένα όξινο, πικάντικο ή με έντονη γεύση ποτό. Το Bloody Mary ή το ουίσκι πίνονται πιο αργά από ένα παγωμένο Daiquiri. Ένας άλλος βασικός παράγοντας είναι το πού κάθεστε. Εάν καθίσετε ακριβώς μπροστά στο μπαρ με τα δωρεάν snack, προκαλείτε την τύχη σας. Οι θερμίδες στα φιστίκια, τα chips και τα finger food αυξάνονται γρήγορα. Μια καλύτερη στρατηγική είναι να παραγγείλετε ένα ορεκτικό ή ακόμη και ένα γεύμα. Τα σουβλάκια κοτόπουλου (92 θερμίδες το ένα), οι μπρουσκέτες (100 θερμίδες η μία) και η αραβική πίτα με γαλοπούλα (300 θερμίδες) θα κόψουν την πείνα σας.

Σνακ στη τσάντα: Βάλτε ένα snack στην τσάντα σας – ακόμη κι αν δε σκοπεύετε να περάσετε πολλή ώρα ψωνίζοντας στα μαγαζιά. Οι καλύτερες επιλογές που μπορείτε να πάρετε μαζί σας δεν έχουν πάνω από 200 θερμίδες και περιέχουν 5 γραμμ. φυτικές ίνες και άλλα τόσα πρωτεΐνες. 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης έχει 100 θερμίδες, προτιμήστε μπάρες δημητριακών που περιέχουν λιγότερα από 8 γραμμ. ζάχαρη. Για μεσημεριανό προτιμήστε κάτι με άπαχη πρωτεΐνη που είναι ψητή, όχι τηγανητή, και προσθέστε λαχανικά στον ατμό. Ζητηστε να βάλουν τις σάλτσες και τα dressings με πολλές θερμίδες στο πλάι.

Στο εστιατόριο: Προτιμήστε πιάτα με ονόματα που υποδεικνύουν έναν υγιή τρόπο μαγειρέματος. «Σιγοψημένο, ψητό στη σχάρα, ή στο φούρνο, ή στο γκριλ – όλα αυτά επιτρέπονται» Αποφύγετε οτιδήποτε περιγράφεται ως κρεμώδες, τραγανιστό, κριτσανιστό, βουτυρωμένο ή σοταρισμένο – λέξεις που υποδεικνύουν ότι είναι γεμάτο κρέμα ή λάδι, υψηλό σε θερμίδες και λιπαρά. Δυστυχώς, οι περισσότεροι τρώνε το μεγαλύτερο μέρος απ’ ό,τι τους σερβίρουν.

Στο κυριακάτικο Brunch: Φάτε ένα φρούτο και λίγο άπαχο γιαούρτι μόλις ξυπνήσετε το πρωί. Όταν έχετε φάει κάτι από πριν, θα μειώσετε την πείνα σας, οπότε θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να αντισταθείτε στις μεγάλες μερίδες. Έπειτα, μόλις φτάσετε στο εστιατόριο δείτε τις επιλογές και διαλέξτε δύο-τρία πράγματα που δείχνουν πραγματικά νόστιμα. Όταν περιορίζεστε σε λίγα φαγητά μόνο, ικανοποιείστε πιο γρήγορα. Μία από τις επιλογές σας πρέπει να είναι τα αβγά, που σας κρατούν χορτασμένες για περισσότερη ώρα από τις αμυλούχες επιλογές, όπως τα κουλούρια και οι βάφλες. Προτιμήστε μια ομελέτα λαχανικών ή ακόμη και βραστά αβγά και θα έχετε ένα πιάτο που και θα σας χορτάσει και θα περιέχει λίγες θερμίδες.