fbpx

Φθινοπωρινή τάξη - Φθηνές αγορές που κάνουν εύκολη της ζωή σας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Κάνουν καλύτερη τη ζωή σας και πολύ πιο οργανωμένη την καθημερινότητά σας!

Συνήθως αυτήν την εποχή κάνουμε ή ετοιμαζόμαστε να κάνουμε τη μεγάλη φθινοπωρινή καθαριότητα.

Αυτό σημαίνει στρώσιμο των χαλιών και αλλαγή των υφασμάτων (καλύμματα, κουρτίνες κ.λπ.) ή όλης της διακόσμησης σε κάποιες περιπτώσεις.

Φέτος, μαζί με όλα τα παραπάνω ήρθε η ώρα να κάνουμε και κάποια μικροπράγματα που ίσως να σκεφτόμασταν εδώ και καιρό, αλλά που σίγουρα θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Κορίτσια δεν χρειαζόμαστε πολλά χρήματα... Όλα τα παρακάτω τα βρίσκετε σε πολύ χαμηλές τιμές!

Το καλοκαίρι, λόγω λιγοστών ρούχων, περνάει απαρατήρητη, αλλά τους χειμερινούς μήνες το θυμόμαστε κάθε μέρα. Ποιο; Μα φυσικά αναφέρομαι στην κρεμάστρα δίπλα στην πόρτα, που όλο λέμε ότι θα κρεμάσουμε και πάντα αμελούμε. Ένα απλό ράφι με μερικούς γάντζους από κάτω, ένας κομψός καλόγερος ή μία πιο περίτεχνη κατασκευή πραγματικά θα μας φανούν πολύ χρήσιμα και λειτουργικά. Τέλος, στα παλτό πάνω στον καναπέ. Αν θέλουμε να τοποθετήσουμε μία επιτοίχια κρεμάστρα, τότε μπορούμε να επιλέξουμε μία μεταλλική και έτσι να εκμεταλλευτούμε τις επίπεδες επιφάνειες της για να συγκρατούμε με μαγνητάκια διάφορα χρήσιμα, που θέλουμε να έχουμε στην «πρώτη γραμμή».

Ένα όμορφο μεταλλικό ή υφασμάτινο κουτί μπορεί εύκολα να λύσει το πρόβλημα με το «κρυφτούλι» που παίζουμε καθημερινά με τα τηλεκοντρόλ. Τηλεόραση, DVD player, παιχνιδοκονσόλες, home cinema και όλα τα συναφή συνοδεύονται από τηλεχειριστήρια που συνήθως αναζητούμε με μανία. Ένα όμορφο κουτάκι ή μία ειδική θήκη που κρεμιέται στον καναπέ θα μας σώσει από το μαρτύριο της αναζήτησης του χαμένου τηλεχειριστηρίου.

Σε ένα ωραίο καλάθι μπορούμε να βάλουμε όλες τις παντόφλες. Τις δικές μας, του αγαπημένου και των παιδιών, αλλά και των ξένων. Τοποθετώντας το καλάθι κάπου κοντά στην είσοδο του σπιτιού και αποκτάμε άμεση πρόσβαση στις παντοφλίτσες μας, γλιτώνοντας τα χαλάκια μας από τις λάσπες που κουβαλάμε από έξω... 2 σε 1 δηλαδή!

Όσο για τα χειμωνιάτικα παπούτσια και τις μπότες που σιγά σιγά βγαίνουν από τα ντουλάπια, μπορούμε να τα βολέψουμε σε ένα νέο σύστημα οργάνωσης που έχει κυκλοφορήσει και που τοποθετείται εύκολα και γρήγορα πίσω από την πόρτα, μετατρέποντας αυτόν τον άχρηστο και μη εκμεταλλεύσιμο χώρο σε πραγματικό καταφύγιο υποδημάτων.

Αν κάποια από τα λουλούδια μας δεν υπάρχουν πια κι έχουν μείνει μόνο οι γλάστρες, καλό θα ήταν να τις ξεπλύνουμε με προσοχή και να τις αποθηκεύσουμε, ώστε το επόμενο καλοκαίρι να βρίσκονται σε καλή και καθαρή κατάσταση. Έτσι και τις γλάστρες μας προστατεύουμε, αλλά και το μπαλκόνι μας παραμένει τακτοποιημένο και καθαρό.

Η φθινοπωρινή καθαριότητα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για ξεκαθάρισμα και πέταμα των άχρηστων πραγμάτων. Έτσι θα κερδίσουμε πολύτιμο χώρο, είτε απλά για να ελαφρύνουμε οπτικά το χώρο μας, είτε για να τον χρησιμοποιήσουμε στην τακτοποίηση άλλων πιο χρήσιμων πραγμάτων.