fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σχοινάκι των παιδικών σας χρόνων υπόσχεται να σας χαρίσει το κορμί που ονειρεύεστε.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ξεχάστε το spinning, το skipping είναι το νέο fitness trend.

Tο σχοινάκι είναι μία παραδοσιακή υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση για καύση λίπους και ήρθε η ώρα να την ανακαλύψετε προκειμένου να αποκτήσετε έντονη γράμμωση στους μύες σας. Το skipping είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσετε γρήγορα και εύκολα κιλά με διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο. Πρόκειται για ένα κανονικότατο όργανο γυμναστικής με το οποίο καίτε πιο πολλές θερμίδες από οποιοδήποτε άλλο – έως και 762 την ώρα.

Όταν κάνετε σχοινάκι, κάθε μυς των ποδιών συσπάται για να σηκώσει το βάρος σας στον αέρα, ενώ οι παλμοί σας και ο αριθμός των θερμίδων που καίτε ανεβαίνουν στα ύψη. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν όλα τα top models που συμπεριλαμβάνουν το σχοινάκι στην καθημερινή τους προπόνηση.

Ένα κόλπο για να μην μπερδευτείτε είναι να αποφύγετε να καρφώσετε το βλέμμα σε ένα σημείο μπροστά και να διατηρείτε σταθερό ρυθμό.

Δείτε αυτό το χρήσιμο βίντεο πριν ξεκινήσετε skipping.

Για να βεβαιωθείτε πως το σχοινάκι είναι στο σωστό μέγεθος, κρατήστε τις λαβές σε κάθε σας χέρι, πατήστε στο κέντρο του και μετά σηκώστε προς τα πάνω τις άκρες ώσπου να τεντωθεί. Οι λαβές πρέπει να είναι στο ύψος των ώμων. Αν, πάλι, χρειαστεί να κοντύνετε το σχοινάκι, μπορείτε να δέσετε έναν ή δύο κόμπους σε κάθε άκρη πριν τις λαβές. Έίναι μια από τις αποτελεσματικότερες αερόβιες ασκήσεις που ενδυναμώνουν τους μύες των ποδιών, του πυρήνα (core) του σώματος και αυξάνουν τον νευρομυικό συντονισμο, ενώ μέγιστα είναι τα καρδιαγγειακά της οφέλη.

Πρόκειται για μια καταπληκτική άσκηση που δεν κοστίζει (ένα σχοινάκι έχει το πολύ 20 ευρώ και θα το έχετε για πολύ πολύ καιρό) και σας γυμνάζει με ποικιλία.

Απαιτεί όμως προσοχή καθώς απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν κανένα μυοσκελετικό ή αρθρικό πρόβλημα τόσο στα πόδια όσο και στην περιοχή του πυρήνα και τον αυχένα. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός τρόπος άσκησης ως και επικίνδυνος. Τέλος, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γυμναστή σας για το πώς θα εκτελείτε τεχνικά σωστά τα απαιτούμενα επιτόπια αλματάκια, ώστε ακόμα και αν είστε απόλυτα υγιής, να μην επιβαρύνετε τις αρθρώσεις σας.