fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόψτε το κάπνισμα και δείξτε 10 χρόνια νεότερες

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Το κακό που κάνει στο δέρμα είναι ασύλληπτο

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την ομορφιά και το δέρμα. Το πρόσωπο θα σας ευγνωμονεί αν αποφασίσετε να κόψετε το τσιγάρο καθώς η φρεσκάδα και η νεοτητα θα επιστρέψουν!. Διαβάστε τα οφέλη στον οργανισμό σας αν αποφασίσετε να κόψετε αυτή την βλαβερή συνήθεια και ξανασκεφτείτε το όταν θα κάνετε την κίνηση να ανάψετε ένα τσιγάρο ακόμα.

Τα οφέλη στην επιδερμίδα:

Το κάπνισμα ξεραίνει τις μεμβράνες του στόματος, που παράγουν σάλιο. Χωρίς σάλιο το οποίο σκοτώνει τα βακτήρια, η κακοσμία είναι εδώ

Η νικοτίνη συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία και το δέρμα δεν τροφοδοτείται με αίμα. Το αποτέλεσμα είναι η "ασφυξία" και κατά συνέπεια αυτή η γκρίζα απόχρωση και η χλομάδα τα πρωινά λες και χθες το βράδυ δεν κλείσατε μάτι.

Η ουλίτιδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους σας. Το τσιγάρο δεν ευνοεί την υγεία των ουλών και η φθορά είναι σταδιακή και μεγάλη. Ακόμα, η κίτρινη απόχρωση στα δόντια έρχεται για να μείνει.

Η πρόωρη γήρανση. Το τσιγάρο γεμίζει το σώμα με το μεγαλύτερο εχθρών των νιάτων, τις ελεύθερες ρίζες (σωματίδια που καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα) και τα κυριότερο, αφυδατώνει το δέρμα. Εκτός από την αφυδάτωση, οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που κάνετε με το καπνισμα δημιουργούν ρυτίδες γύρω από το στόμα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα συνδέεται με ορισμένους τύπους καρκίνου του δέρματος. Αυτό και μόνο φτάνει για να κόψειτε το κάπνισμα μαχαίρι.

Θα μειωθεί ο κίνδυνος των σημαδιών ηλικίας. Τα σημάδια ηλικίας είναι αποτέλεσμα του ήλιου. Το θέμα είναι ότι αν καπνίζετε θα τα βγάλετε πολύ νωρίτερα αφού ο καπνός αφυδατώνει το δέρμα και αλλάζει τη σύστασή του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταπολεμήσει τα σημάδια.

Τα οφέλη στην υγεία:

Κάποια από τα οφέλη γίνονται εμφανή σχεδόν αμέσως, αλλά συνεχίζουν να αυξάνονται όσο περνάει ο καιρός.

Σε 20 μόλις λεπτά αφού το κόψουμε, η πίεση και οι παλμοί της καρδιάς πέφτουν στο φυσιολογικό.

Στις πρώτες 8 ώρες, τα επίπεδα μονοξείδιου του άνθρακα στο αίμα πέφτουν, ενώ το οξυγόνο αυξάνεται.

Στις πρώτες 24 ώρες, ελαττώνεται ο κίνδυνος για ανακοπή καρδιάς.

Στις 48 ώρες, τα άκρα των νεύρων αρχίζουν να αναπτύσσονται και οι αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης επιστρέφουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μέσα στους 3 πρώτους μήνες, η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται, το περπάτημα γίνεται ευκολότερο, οι πνεύμονες λειτουργούν καλύτερα και οι πληγές κλείνουν γρηγορότερα.

Στους 9 μήνες, τα αποθέματα ενέργειας είναι μεγαλύτερα, τα συμπτώματα που σχετίζονται με το κάπνισμα (όπως βήχας, δύσπνοια και βουλωμένη μύτη) βελτιώνονται, και δεν αρρωσταίνουμε τόσο εύκολα.

Στα 5 χρόνια, ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του στόματος και των πνευμόνων ελαττώνεται κατά 50% σε σχέση με τους καπνιστές.

Τέλος, μετά από 10 χρόνια, οι πιθανότητες εγκεφαλικού και καρκίνου έχουν πέσει στα επίπεδα ενός ατόμου που δεν έχει καπνίσει ποτέ.