fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κερατίνη: αξίζει να κάνετε την δημοφιλή θεραπεία;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τι πρέπει να ξέρετε πριν την κάνετε

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι οτι η κερατίνη είναι μία θεραπεία λείανσης , η οποία ενδυναμώνει το στέλεχος της τρίχας δίνοντας πίσω τα χαμένα ποσοστά κερατίνης τα οποία είτε από φυσικά αίτια είτε από χημικές διεργασίες (αποχρωματισμούς, βαφές κ.α) μειώνονται. Κάθε τύπος μαλλιού ανεξάρτητα το αν είναι βαμμένα, φυσικά σγουρά, ίσια ή που φριζάρουν, μπορεί να επωφεληθεί από τις θεραπείες κερατίνης και να απολαύσει τα αποτελέσματά τους.

Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που έχουν σγουρά μαλλιά ή μαλλιά που φριζάρουν ακόμα και σε γυναίκες με ίσια μαλλιά. Πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή θεραπεία για τα μαλλιά που έχουν ήδη υιοθετήσει αρκετοί stars του εξωτερικού και της χώρας μας.

Πως γίνεται;

Η διαδικασια ποικίλλει ανάλογα με την θεραπεία αλλά συνήθως κρατάει 2,5 με 3 ώρες. Στην κλασική θεραπεία κερατίνης μαλλιά σας θα μουλιάσουν σε ένα διάλυμα με φορμαλδεΰδη που θα καλύψει κάθε τρίχα πριν στεγνώσει και περαστεί με μια πρέσα δίνοντάς σας ολόισια, χωρίς φριζάρισμα μαλλιά. Αν διαλέξετε μια θεραπεία ενάντιά στο φριζάρισμα, τότε θα περαστεί ένα διάλυμα που θα γεμίσει τα κενά ανάμεσα στα λέπια της τρίχας σας για να μην ξαναφριζάρουν αλλά δεν θα έχετε ολόισια μαλλιά.

H διάρκειά της έχει να κάνει με την κατάσταση της τρίχας αλλά και με την συντήρηση της θεραπείας. Ένας μέσος όρος είναι από 3-5 μήνες. Για ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερο αποτέλεσμα, χρειάζεται να χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα προϊόντα, όπως shampoo, conditioner και μάσκες, που δεν περιέχουν χλωριούχο νάτριο και θειικά άλατα αλλά έχουν κερατίνη παρέχοντας προστασία κατά των υπεριωδών ακτινών.

Γιατί να την κάνω;

Οι βασικοί λόγοι για να επιλέξετε να κάνετε Keratin Treatment, είναι το απόλυτο ίσιωμα χωρίς κόπο και η επανόρθωση της τρίχας. Τα μαλλιά μετά την θεραπεία είναι λεία, λαμπερά, ζωντανά και δεν φριζάρουν.

Η μπραζίλιαν θεραπεία κερατίνης είναι επίσης μια πολύ καλή μέθοδος επανόρθωσης για τα ταλαιπωρημένα και αδύναμα μαλλιά από τις συνεχείς βαφές, τις ανταύγειες και το ντεκαπάζ.

Η εφαρμογή της στα μαλλιά δημιουργεί ένα πέπλο προστασίας από μικρά μόρια κερατίνης στην τρίχα που κρατάει μακριά την υγρασία, ενώ βελτιώνει την φυσική κατάσταση και την λείανση των μαλλιών.

Η ελαστικότητά της τρίχας ενισχύεται, αποφεύγεται το φριζάρισμα και παρατηρείται αύξηση του όγκου μέχρι και 20%.

Από την άλλη μεριά, τα μεγαλύτερα μόρια κερατίνης επικαλύπτουν την επιδερμίδα του κεφαλιού εξωτερικά. Αυτό οδηγεί στην προστασία από την περιβαλλοντική βλάβη των υπεριώδων ακτινοβολιών, του νέφους και άλλων ρυπαντικών ουσιών.

Πρέπει να προσέξω κάτι μετά την εφαρμογή;

Τις 3 πρώτες μέρες πρέπει να αφήσετε τα μαλλιά σας κάτω, λιτά και να μην τα πιάσετε. Να διατηρήσετε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπο φορώντας ένα μεταξωτό φουλάρι. Σε περίπτωση που τα μαλλιά σας βραχούν, στεγνώστε τα με το πιστολάκι ή το σίδερο μαλλιών. Απαγορεύεται το λούσιμο και επιπλέον μην χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κοκαλάκι, κορδέλα ή τσιμπιδάκια στα μαλλιά και μην χρησιμοποιήσετε τα γυαλιά σαν στέκα. Μην βάλετε τα μαλλιά πίσω από τα αυτιά και μην ιδρώσετε, οπότε αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα.