fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάντε σεξ για καλύτερη υγεία

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Εκτός απο απολαυστικό το σέξ κάνει καλό στον οργανισμό.

Το σεξ είναι ωραίο, αγχολυτικό και μας ανανεώνει όταν γίνεται με ασφαλή τρόπο. Σε αντίθεση με την αποχή, η υγιής σεξουαλική ζωή προσφέρει στον οργανισμό σημαντικά φυσιολογικά πλεονεκτήματα. Επιπλέον όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή είναι το καλύτερο φάρμακο, χαρίζοντας υγεία και μακροζωία.

Οι ευεργετικές επιδράσεις του σεξ στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δυνατή άμυνα για τον οργανισμό: Οι συχνές ερωτικές επαφές φαίνεται ότι αυξάνουν τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α η οποία εμπλέκεται στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού σύμφωνα με έρευνες. Επιπλεόν οι συχνές σεξουαλικές επαφές ισοδυναμούν σύμφωνα με τους ειδικούς, με μικρές τονωτικές «ενέσεις» σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Νεότητα: Οι τακτικές ερωτικές επαφές σχετίζονται με αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων τα οποία θεωρείται ότι χαρίζουν μια νεανική όψη στο δέρμα. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα οσοι είχαν ερωτικές επαφές κατά μέσο όρο τέσσερις φορές την εβδομάδα, έμοιαζαν νεότεροι από την ηλικία τους.

Βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες: Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής απελευθερώνονται ενδορφίνες – που βοηθούν το σώμα να χαλαρώσει – γι’ αυτό και συχνά θέλουμε να κοιμηθούμε μετά την επαφή – τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες.

Ακράτεια: Όταν το σεξ είναι ενεργητικό συμβάλλει στην εκγύμναση των μυών του πυελικού εδάφους, απομακρύνοντας έτσι τον κίνδυνο της ακράτειας σε μεγαλύτερη ηλικία για τις γυναίκες.

Βελτίωση της οσμής: Μετά από το σεξ αυξάνεται στο αίμα η ορμόνη προλακτίνη. Η ορμόνη αυτή επιδρά στο στέλεχος του εγκεφάλου. Στο στέλεχος του εγκεφάλου βρίσκεται το κέντρο της οσμής και η προλακτίνη βοηθά στην ανάπτυξη νευρώνων του κέντρου αυτού.

Μείωση του κινδύνου για γρίπη και κρυολόγημα: Τα άτομα που κάνουν σεξ μία έως δύο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον, έχουν σύμφωνα με ορισμένες έρευνες αυξημένα επίπεδα στο αίμα της ανοσοσφαιρίνης Α. Η ανοσοσφαιρίνη Α είναι μια βασική συνιστώσα του ανοσοποιητικού συστήματος και παίζει ρόλο στην άμυνα του οργανισμού. Προστατεύει τον οργανισμό τοπικά, στα σημεία εισόδου όπου εισέρχονται αρχικά διάφοροι παθογόνοι μικροοργανισμοί. Το γεγονός αυτό μειώνει τον κίνδυνο για γρίπη και κρυολόγημα.

Μειώει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη: Οι σεξουαλικά δραστήριοι άνδρες φαίνεται ότι απολαμβάνουν ένα πλεονέκτημα με τις έρευνες να συσχετίζουν τις συχνές εκσπερματίσεις με το μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη. Ο λόγος φαίνεται να είναι ότι με την εκσπερμάτωση αποβάλλονται καρκινογόνες ουσίες που συσσωρεύονται στο προστατικό υγρό. Ο προστάτης για να κατασκευάσει το προστατικό υγρό, συγκεντρώνει σε πολύ ψηλό βαθμό πολλές ουσίες από το αίμα. Για ορισμένες ουσίες όπως ο ψευδάργυρος, το κιτρικό οξύ και το κάλιο, η συγκέντρωση αυξάνεται στο προστατικό υγρό μέχρι 600 φορές σε σύγκριση με τη συγκέντρωση στο αίμα.

Τονώνει την καρδιά: Το σεξ «αγαπά» την καρδιά και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της. Οι έρευνες συσχετίζουν τις συχνές ερωτικές επαφές (τρεις ή περισσότερες την εβδομάδα) με τη μείωση έως και κατά 50% των πιθανοτήτων εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου στους άνδρες σύμφωνα με έρευνα του SageLab του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Queen’s.