fbpx

Πώς να διαχειριστείτε καλύτερα τα χρήματα σας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Όλοι θέλουμε να κάνουμε έναν καλύτερο έλεγχο στη διαχείριση των χρημάτων μας

Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν προβλήματα ύπνου λόγω άγχους, που προκαλείται από την έλλειψη εργασίας ή/και χρημάτων. Φυσικά όλοι θέλουν να έχουν έναν καλύτερο έλεγχο στη διαχείριση των χρημάτων τους και αναρωτιούνται πολύ συχνά πώς να διαχειριστούν καλύτερα τα χρήματά τους. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε καθώς αν συντονιστείτε και ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα δείτε το πορτοφόλι σας να μην αδειάζει τόσο εύκολα.

Περιορίστε τους περιττούς λογαριασμούς

Τώρα είναι η στιγμή να ακυρώσετε τη συνδρομή σας σε κάποιο περιοδικό ή το γυμναστήριο που δεν χρειάζεστε πλέον, είτε να ψάξετε για μια καλύτερη συμφωνία στους λογαριασμούς τηλεφωνίας. Ίσως υπάρχει κάτι που θα μπορούσατε να κόψετε. Θα μπορούσατε ακόμη να προσπαθήσετε να αναζητήσετε τρόπους να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ενέργεια για να σας βοηθήσει να ξοδέψετε λιγότερα για αυτό.

Κόψτε μια δαπανηρή συνήθεια

Τι ξοδεύετε σε καθημερινή βάση; Ίσως υπάρχει μια συνήθεια που σας κοστίζει πολύ περισσότερο από ό, τι νομίζετε. Είτε πρόκειται για καφέ που αγοράζετε από έξω, είτε για ρούχα, αλκοόλ, βιντεοπαιχνίδια ή βιβλία, αναζητήστε ένα στοιχείο πολυτελείας που θα μπορούσατε να περιορίσετε. Το τσιγγάρο είναι μια δαπανηρή και βλαβερή συνήθεια.

Η παγίδα του «αόρατου» χρήματος.

Είναι εύκολο να ξοδεύετε υπερβολικά όταν δεν βλέπετε τα χρήματα να βγαίνουν από το πορτοφόλι σας. Αυτό μπορεί να συμβεί αν κάνετε τις περισσότερες συναλλαγές σας με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, καθώς και αν κάνετε αγορές ή τραπεζικές συναλλαγές μέσω Ίντερνετ.

Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα χρειάζεστε και αγοράστε μόνο αυτά.

Πολλές φορές, ελλείψει μιας τέτοιας λίστας αγοράζετε ό,τι βλέπετε και όχι ό,τι χρεiάζεστε. Εκμεταλλευτείτε κάρτες σούπερ μάρκετ, κουπόνια προσφορών και αγοράστε τα προϊόντα με έκπτωση. Μια άλλη μέθοδος αποταμίευσης είναι να αγοράζετε το μεγαλύτερο μέγεθος της συσκευασίας ενός προϊόντος που καταναλώνετε αντί για δύο μικρές. Είναι και οικονομικό και οικολογικό και πρακτικό όσον αφορά την αποθήκευση.

Πληρώστε τις οφειλές σας

Είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστείτε τα χρήματά σας εάν δεν έχετε ένα χρέος. Έτσι πρέπει να βάλετε ένα σχέδιο για να πληρώνετε πρώτα απ’ όλα αυτά που οφείλετε και να μην τα παραμελείτε. Οι πιστωτικές κάρτες είναι ένα βασικό χρέος που πρέπει να προσέξουμε. Καλό είναι να επιδιώκετε να πληρώνετε περισσότερα από την ελάχιστη πληρωμή και να είστε επιφυλακτικοί με τα τέλη και τις χρεώσεις, ιδιαίτερα τους τόκους που καταβάλλονται μετά από προσοδοφόρες περιόδους εισαγωγικής προσφοράς.

Διασκεδάστε δωρεάν

Το να τρώτε συχνά σε ρεστοράν, να πηγαίνετε κινηματογράφο, θέατρο να παρακολουθείτε ζωντανά αθλητικά είναι όλα ακριβά χόμπι που μπορούν εύκολα να “φάνε” ένα μεγάλο κομμάτι του διαθέσιμου εισοδήματος σας. Ωστόσο, γιατί να μην “αναγκάσετε” τον εαυτό σας να είναι δημιουργικός και να βρείτε ελεύθερους τρόπους για να γεμίσετε το χρόνο σας; Πολλά μουσεία και γκαλερί έχουν κατά καιρούς ελεύθερη ή μειωμένη είσοδο που μπορείτε να επωφεληθείτε. Επίσης διοργανώνονται συχνά δωρεάν συναυλίες και events σε πολλά σημεία της πολής που αξίζει να επισκεφθείτε