fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτές οι τροφές μας προσθέτουν χρόνια και κλέβουν απο την λάμψη μας

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Δείτε ποιές είναι και με τι θα τις αντικαταστήσετε.

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον τρόπο αλλά και τον ρυθμό με τον οποίο γερνάμε! Σίγουρα οι κρέμες, τα καλλυντικά και η γυμναστική βοηθούν στο να διατηρηθούμε νέες και ωραίες, ωστόσο το φαγητό είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος στον αγώνα του Anti Aging.

Γνωρίζατε ότι σε καθημερινή βάση χρησιμοποιείτε στο τραπέζι σας τροφές που μπορούν να σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερες; Ποιοί είναι όμως οι μεγάλοι εχθροί του νεανικού δέρματος; Το αλάτι, τη ζάχαρη, το αλκοόλ, ο καφές, τα τηγανητά και τα λιπαρά είναι τα τρόφιμα που πρέπει διακαώς να αποφύγετε αν θέλετε να παραμείνετε νέες.

Τι πρέπει να αποφύγετε:

Το αλκοόλ μπορεί να νας χαλαρώνει ωστόσο παχαίνει, αφυδατώνει και έχει αρνητικές επιδράσεις τόσο στον εγκέφαλο όσο και στο συκώτι και την καρδιά, οπότε όσο μπορείτε να το περιορίσετε. Προκαλεί διαταραχές στον ύπνο, κάτι που βοηθά στην ανάπτυξη ρυτίδων ειδικά γύρω απο τα μάτια.

Το κόκκινο κρέας είναι γνωστό ότι είναι άκρως επιβλαβές για τον οργανισμό, καταστρέφει το κολλαγόνο και επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος.

Το αλάτι αφυδατώνει το σώμα. Η αφυδάτωση σας κάνει να αισθάνεστε κόπωση και να φαίνεστε κουρασμένος και χωρίς ενέργεια. Ακόμη το περιττό αλάτι οδηγεί σε προβλήματα στο συκώτι, υψηλή πίεση και επιδρά αρνητικά στον μεταβολισμό των οστών.

Τα λιπαρά φαγητά όπως λουκάνικα, βαριές σως, μπέικον, μπεσαμέλ, ζαμπόν.

Ο καφές που τόσο αγαπάμε όπως και όλα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη αφυδατώνουν σε τέτοιο βαθμό τον οργανισμό που μπορεί ακόμη και να επηρεάσει το δέρμα. Περιορίστε το σε ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα.

Τα τηγανητά φαγητά, συμβάλουν στη διάσπαση του κολλαγόνου του δέρματος, κάνοντας το σκληρό και άκαμπτο.

Η ζάχαρη αποτελεί τον νούμερο ένα εχθρό για το δέρμα συνολικά. Ακόμη και τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη όμως περιέχουν γλυκαντικές ουσίες (και ορισμένα καφεΐνη) οπότε η κατανάλωση τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Με τι να τα αντικαταστήσετε

Κάτι που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να παραμένει υγιής και να καίει γρηγορότερα το λίπος, αλλά και το δέρμα μας να παραμείνει νεότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι να πίνουμε πολύ νερό.

Προτιμήστε να καταναλώνετε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως το καστανό ρύζι και το ψωμί ολικής αλέσεως, που διασπώνται πιο αργά από το σώμα και παρακάμπτουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Φροντίστε να πίνετε ελαφρύτερα ποτά, όπως η μπίρα, και να αυξήσετε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε ημερησίως.

Φροντίστε να αποφεύγετε την κατανάλωσή του ξεροψημένου κρέατος και να καθαρίζετε προσεκτικά τη σχάρα σας, για να μην παραμένουν και μεταφέρονται κομμάτια ξεροψημένου κρέατος στο επόμενο γεύμα που θα ψήσετε.

Καταναλώστε βιταμίνες απο φυσικούς φρέσκους χυμούς και λαχανικά.