fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κοιλιακοί σας δείχνουν αυτά που τρώτε καθημερινά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αν αναρωτιέστε γιατί ενώ γυμνάζεστε καθημερινά οι κοιλιακοί σας "κρύβονται", προσέξτε την διατροφή σας.

"Τρώτε" πολλές ώρες στο γυμναστήριο χωρίς να βλέπετε τα αποτελέσματα που θέλετε; Χτυπιέστε στα βάρη αλλά οι κοιλιακοί σας είναι εξαφανισμένοι; Μήπως πρέπει να αναζητήσετε την λύση στην κουζίνα σας;

Η γυμναστική μόνο δεν αρκεί για να μειωθεί το φούσκωμα και το συσσωρευμένο λίπος και να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι. Οι κοιλιά των ονείρων σας με σμιλευμένους κοιλιακούς απαιτούν σωστή και αυστηρή διατροφή.

Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές και εφαρμόστε τις ευλαβικά αν θέλετε να δείτε αποτέλεσμα

Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι το λίπος.

Το μυστικό είνα να τρώτε συχνά μικρά γεύματα. Το σάκχαρο του αίματος πέφτει κάθε τέσσερις με πέντε ώρες, επομένως τα γεύματα και τα σνακ σας δεν πρέπει να απέχουν πάρα πολύ χρονικά. Κάθε γεύμα θα πρέπει να περιέχει συστατικά που κρατούν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου, δηλαδή καθαρή πρωτεΐνη (π.χ. κοτόπουλο), έναν υγιεινό υδατάνθρακα (π.χ. καστανό ρύζι) και μια υγιεινή πηγή λιπαρών (π.χ. ελαιόλαδο, αβοκάντο).

Οι πολύτιμες φυτικές ίνες.

Μην ξεχνάτε τις φυτικές ίνες και τα λαχανικά/φρούτα. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα προϊόντα ολικής άλεσης, ενεργοποιούν ωφέλιμα βακτήρια στο έντερο που δρουν ενάντια στο φούσκωμα. Επίσης, προσθέστε στη ζωή σας τα λαχανικά, ειδικά τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, και φρούτα.

Ταίστε τους μύες.

Φάτε μπόλικες πρωτεΐνες: Χρειάζεστε ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες (20-25 γραμμάρια) μέσα σε 30 λεπτά από τη στιγμή που θα ολοκληρώσετε την προπόνησή σας για να βοηθήσετε τους μυες σας να αναρρώσουν και να αναπτυχθούν.

Ελαττώστε το στρες.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ορμόνες του στρες οδηγούν σε μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Βρείτε λοιπόν μια δραστηριότητα που σας ταιριάζει, όπως το τρέξιμο, το διάβασμα, η γιόγκα ή οι βόλτες με το ποδήλατο για να χαλαρώσετε.

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε τους επόμενους μήνες για κοιλιακούς- φέτες.

Χυμό φρούτων

Αποξηραμένα φρούτα

Λευκό ψωμί

Κουλούρι

Λευκό ρύζι

Λευκές πατάτες

Μάφιν και γλυκά

Μπισκότα

Ζαχαρωτά Κρέμα

Γιαούρτι φρούτων με μεγάλη ποσότητα σακχάρων

Παγωμένο γιαούρτι, παγωτό

Αναψυκτικά με ζάχαρη

Extra tips για τις...δύσκολες ώρες

Επειδή είναι αναμενόμενο να μην ακολουθήσετε σκληρές δίαιτες για μεγάλο χρονικό διάστημα καλό είναι αν πρέπει οπωσδήποτε να φάτε κάτι γλυκό, επιλέξτε κάποιο που να περιέχει κάποια λιπαρά όπως η σοκολάτα, αντί για κάτι που περιέχει μόνο ζάχαρη, όπως τα ζελεδάκια ή οι καραμέλες, τα οποία θα προκαλέσουν απότομη αύξηση των επίπεδων γλυκόζης στο αίμα σας. Το ίδιο ισχύει και για τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Εάν πρέπει “οπωσδήποτε” να φάτε ένα πιάτο ζυμαρικών, προσθέστε πρωτεΐνη και ελαιόλαδο ώστε να μειώσετε την γλυκαιμική απόκριση. Και οποτεδήποτε επιλέξετε να λοξοδρομήσετε από την διατροφή για τους κοιλιακούς, ελέγξτε καλά το μέγεθος των μερίδων σας.