fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καστορέλαιο my love!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Όλες μας ψάχνουμε και αφιερώνουμε χρόνο και χρήμα σε πανάκριβα καλλυντικά που θα κάνουν την επιδερμίδα μας να λάμπει και να μας κρατήσει νέες. Όμως πολλές φορές ξεχνάμε πως η φύση έχει φροντίσει να μας παρέχει τα καλύτερα υλικά ομορφιάς που φυσικά έχουν πολύ μικρότερο οικονομικό κόστος και παράλληλα προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά μας! Ένα λαμπερό παράδειγμα αποτελεί το ταπεινό καστορέλαιο!

Στην αρχαία εποχή το καστορέλαιο ήταν το ελιξίριο για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Σήμερα, είναι από τους βασικούς πυλώνες της Αγιουβερδικής ιατρικής, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και ουσίες ευεργετικές για τα μαλλιά και το δέρμα μας.

Τον τελευταίο καιρό το βλέπουμε όλο και περισσότερο καθώς οι bloggers ομορφιάς το χρησιμοποιούν σε πολλές από τις συνταγές ομορφιάς που μας δείχνουν. Το καστορέλαιο βοηθά στην αναστολή των ορμονών της τριχόπτωσης, είναι το ιδανικό λάδι για να χρησιμοποιούμε στα μαλλιά μας. Απλώνουμε καστορέλαιο από τη μέση και κάτω των μαλλιών μας, το αφήνουμε για περίπου μίση ώρα και το αφαιρούμε. Τα αμινοξέα και άλλες λιπαρές ουσίες που περιέχει το καστορέλαιο κρατούν τα μαλλιά υγιή και θεραπεύουν τη ψαλίδα.

Μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε στις βλεφαρίδες μας. Είναι γεγονός πως το καθημερινό μακιγιάζ επιβαρύνει αρκετά τα μάτια μας. Ιδιαίτερα επιβαρύνονται οι βλεφαρίδες καθώς στην αφαίρεση του μακιγιάζ πολλές φορές παίρνουμε μαζί και 3-4 τρίχες. Για να βοηθήσουμε και τις βλεφαρίδες μας με το καστορέλαιο, μπορούμε να απλώσουμε μια ελαφριά στρώση και να το αφήσουμε το βράδυ. Το καστορέλαιο θα τις βοηθήσει να γίνουν πιο μακριές και πυκνές! Επίσης, το καστορέλαιο είναι μία πολύ καλή λύση σαν θεραπεία μετά από ψεύτικες βλεφαρίδες. Αφού τις αφαιρέσετε μπορείτε να βάζετε καστορέλαιο τακτικά για ένα διάστημα τριών εβδομάδων για να ανακάμψουν από τη ταλαιπωρία οι φυσικές σας βλεφαρίδες.

Το καστορέλαιο είναι πολύτιμο και για το δέρμα μας για τις αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες. Πολλοί το χρησιμοποιούν και για να θεραπεύσουν παθήσεις όπως την ψωρίαση, ακμή, ή δερματίτιδα. Επίσης έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες καθώς ενισχύει την ελαστίνη και την παραγωγή του κολλαγόνου που βοηθά στη μείωση των γραμμών και των ρυτίδων.