fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βιταμίνη F: Ο άγνωστος σύμμαχος στην μάχη του anti aging

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την άγνωστη βιταμίνη

Η ποσότητα νερού που καταναλώνουμε, και το φαγητό που τρώμε καθημερινά παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση και την υγεία του δέρματός μας. Η κληρονομικότητα επίσης συμβάλλει πολύ στην νεανικότητα της επιδερμίδας μας. Οι βιταμίνες είναι αυτές που βοηθούν το δέρμα μας να διατηρηθεί φρέσκο και νεανικό. Λίγο πολύ όλες γνωρίζουμε τις πιο δημοφιλείς βιταμίνες ωστόσο ελάχιστα πράγματα ξέρουμε για την πολύτιμη βιταμίνη F.

Η βιταμίνη αυτή αποδίδεται σε ακόρεστα λιπαρά οξέα και μερικά από τα παράγωγα τους. Στον άνθρωπο δεν χρειάζεται η παρουσία αυτών των ουσιών. Η βιταμίνη F και οι ιδιότητες της δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές. Πιστεύεται πάντως ότι ορισμένες δερματοπάθειες ελαφριάς μορφής οφείλονται στην έλλειψη αυτής της βιταμίνης.

Στον κόσμο της ομορφιάς, ως βιταμίνη F αναφέρεται λινολεϊκό οξύ, ένα βασικό για το δέρμα λιπαρό οξύ, πλούσιο σε Ω6! Το λίπος, αναφέρεται συχνά και ως 'λιπίδια', συστατικά που είναι εκπληκτικά σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας της ανώτερης στρώσης της επιδερμίδας που λειτουργεί και ως προστατευτική ασπίδα. Όταν αυτή η στρώση είναι υγιής, αποτρέπει τις επιθετικές ουσίες και τους ρύπους από το να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα και να το αφυδατώσουν.

Τα οφέλη της άγνωστης βιταμίνης F:

Διατηρεί το δέρμα ευλύγιστο και νεανικό.

Ελέγχει την ακμή και μειώνει τους πόρους.

Ενδυναμώνει την ανανέωση του δέρματος για την επούλωση των πληγών.

Σε ποιά τρόφιμα την βρίσκουμε:

Στην μαγιονέζα

Στα καρύδια

Στο ελαιόλαδο

Στον σολομό

Στο αβοκάντο

Στον λιναρόσπορο

Στο τόφου

Στο λάδι κολοκύθας

Η πολύτιμη βιταμίνη F δεν κάνει καλό μόνο στο δέρμα σου αλλά και στα μαλλιά και τα νύχια. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και άρα καταπολεμά τα σημάδια του χρόνου πριν καν αυτά εμφανιστούν.