fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί να προτιμήσετε την μεσημεριανή προπόνηση

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Αν δεν έχετε επαγγελματικές υποχρεώσεις διαβάστε γιατί είναι καλύτερο να γυμναστείτε το μεσημέρι.

Σίγουρα η μεσημεριανή σιέστα αρέσει σε όλους ωστόσο έχετε σκεφτεί οτι οι μεσημεριανές ώρες ίσως είναι η ιδανική στιγμή για να πάτε στο γυμναστήριο; Διαβάστε 7 σημαντικούς λόγους που αποδεικνύουν γιατί η προπόνηση μεταξύ 13.00 - 15.00 είναι καλύτερη

Μειώνονται οι πιθανότητες να τραυματιστείτε.

Με το να κάνετε γυμναστική το μεσημέρι ο μυαλός σας θα είναι σε μεγαλύτερη εγρήγορση πράγμα που θα αποτρέψει το σώμα σας από το να τραυματιστεί. Επιπλέον το σώμα είναι αρκετά ζεστό έχει λιγότερη ένταση και είναι πιο ευλύγιστο τις μεσημεριανές ώρες. Επιπλέον είστε πιο δυνατές και έχετε περισσότερη ενέργεια.

Καίτε περισσότερες θερμίδες

Αν έχετε μάθημα πιλάτες το μεσημέρο σίγουρα θα φάτε πιο ελαφριά για να μην είστε βαριές κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Πέρα από αυτό θα χάσετε και αρκετές θερμίδες στη γυμναστική με αποτέλεσμα τα πλεονεκτήματα να είναι διπλά.

Έχετε τα βράδια ελεύθερα

Κάνοντας γυμναστική το μεσημέρι έχετε ξεμπερδέψει με την προπόνηση, τρώτε νωρίς βραδινό και έχετε ελεύθερη όλη την υπόλοιπη μέρα αλλά και το βράδυ για να οργανώσετε κάτι που σας ευχαριστεί

Έχετε περισσότερο χώρο στο γυμναστήριο

Το μεσημέρι σπάνια έχει κόσμο και έχετε όλο το χώρο δικό σας τον οποίο τον μοιράζεστε μόνο με κάποιους που είχαν την ίδια έξυπνη ιδέα με εσάς. Έτσι θα μπορείτε να απολαύσετε τη γυμναστική σας και μάλιστα η προπόνησή σας θα είναι πολύ πιο έντονη καθώς δεν θα είστε αναγκασμένοι να περιμένετε πριν κάνετε κάποια άσκηση.

Ρυθμίζει την όρεξή σας

Η γυμναστική το μεσημέρι θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την όρεξή σας. Σταδιακά θα ανακαλύψετε ότι οι ώρες των γευμάτων σας λειτουργούν πλέον σαν μηχανισμός ρολογιού. Γιατί συμβαίνει αυτό; Κατά τη διάρκεια της μέρας σπαταλάτε πολύ ενέργεια, εξαντλείτε τα αποθέματά σας και προσπαθείτε να τα αναπληρώσετε με πολλά ενδιάμεσα γεύματα, τα οποία συνήθως αποτελούνται από ανθυγιεινά σνακ. Η μεσημεριανή σας προπόνηση όμως θα σας αποτρέψει από το να πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό γιατί θα σας έχει προμηθεύσει με την απαιτούμενη ενέργεια για να φέρετε εις πέρας τις υποχρεώσεις της ημέρας.

Βελτιώνει την διατροφή σας

Η μεσημεριανή γυμναστική θα σας βοηθήσει επίσης να φάτε καλύτερα κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Θα χρειαστείτε τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, κάτι το οποίο θα σας αναγκάσει να αναζητήσετε πιο υγιεινές τροφές. Επίσης, για να μην πάει χαμένος ο ιδρώτας που ρίξατε πάνω στο διάδρομο, θα προτιμήσετε να φάτε ένα σάντουιτς με τόνο παρά ένα cheeseburger.

Κάνει καλό στον εγκέφαλο

Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται, ο εγκέφαλος οξυγονώνεται καλύτερα και το μυαλό σας είναι πιο κοφτερό το απόγευμα που συνήθιζετε να νυστάζετε.