fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hara hachi bu: Η πρακτική που δίνει μακροζωϊα και υγεία

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ποιό είναι το μυστικό που κρατάει υγιείς και σε τέλεια φόρμα τους Ιάπωνες;

Ας ξεκινήσουμε απο τα γνωστά αποτελέσματα των ερευνών που θέλουν τους κατοίκους στην Οκινάουα να ζούν περισσότερο απο όλους τους υπόλοιπους λαούς. Ποιό είναι το μυστικό τους; Ακολουθούν την πρακτική η οποία ονομάζεται hara hachi bu. Τι είναι όμως αυτή η πρακτική και πώς μας οδηγεί στην μακροζωία; Πολύ απλά τρώνε λιγότερο. Και επιπλέον τρώνε αργά.

Οι Ιάπωνες λοιπόν της Οκινάουα οι οποίοι αποτελούν πρότυπο μακροζωίας σηκώνονται από το τραπέζι πριν χορτάσουν, όταν νιώθουν γεμάτοι κατά 80%. Επιπλέον, καταναλώνουν πολλά, μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα με αποτέλεσμα τα επίπεδα της ινσουλίνης και της γλυκόζης να παραμένουν σταθερά.

Αυτό που πρέπει να κάνετε ουσιαστικά είναι να τρώτε πολύ αργά και να σταματάτε πριν νιώσετε ότι έχετε φουσκώσει. Επειδή ο εγκέφαλος θέλει περίπου 20 λεπτά για να συνεννοηθεί με το στομάχι, θυμηθείτε να μασάτε περισσότερο τις μπουκιές σας και κυρίως να μην σκέφτεστε ότι πρέπει να αδειάσετε το πιάτο για να ολοκληρωθεί το γεύμα σας.

Στόχος είναι να κατεβάσετε τα πιρούνια μόλις νιώσετε κατά 80% χορτασμένες. Αυτή η συνήθεια των κατοίκων στο νησί Οκινάουα είναι το μυστικό για να παραμένουν υγιείς όσο μεγαλώνουν και να φτάνουν να ζούν πάνω απο 100 έτη.