fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έχετε σκεφτεί οτι ο λόγος που έχετε πονοκέφαλο μπορεί να οφείλεται σε ένα καπέλο;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Ο εκνευριστικός πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται σε δεκάδες καθημερινές συνήθειες που δεν πάει το μυαλό σας

Έχετε σκεφτεί ότι ο ξαφνικός και πολύ ενοχλητικός πονοκέφαλος που αισθάνεστε μπορεί να οφείλεται σε κάτι που φάγατε ή σε κάτι που μυρίσατε; Εκτός απο τους γνωστούς λόγους που προκαλούν πονοκέφαλο υπάρχουν και κάποιοι απίθανοι και λιγότερο γνωστοί λόγοι που μπορεί να είναι η αιτία του πονοκεφάλου σας. Πριν ανησυχήσετε χωρίς λόγο διαβάστε κάποιες λίγο ασυνήθιστες αιτίες που προκαλούν πονοκέφαλο.

Η κακή στάση του σώματος.

Ο τρόπος που καθόμαστε, ο ύπνος σε μια ασυνήθιστη θέση και η κακή θέση της σπονδυλικής στήλης μπορούν να οδηγήσουν σε μυϊκή καταπόνηση στην περιοχή του κεφαλιού και του λαιμού, οδηγώντας σε πονοκεφάλους. Η σωστή υποστήριξη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πιθανότητας πονοκεφάλων.

Το αιφνίδιο στρες

Το άγχος έχει ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις και αποτελεί κύρια αιτία πόνου και πολλών ασθενειών. Αν ξυπνάτε το πρωί με πονοκεφάλους, είναι χρήσιμο να δοκιμάσετε πρακτικές αναπνοής ή διαλογισμό για τη διαχείριση του άγχους. Μια ξαφνική κακή είδηση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο.

Το τρίξιμο των δοντιών

Αν σφίγγετε ή τρίζετε τα δόντια σας στον ύπνο, ένα φαινόμενο γνωστό και ως βρουξισμός, μπορεί να προκληθεί πρωινός πονοκέφαλος. Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας, προκειμένου να σας προτείνει λύσεις που θα αποτρέψουν τη φθορά των δοντιών και τον πρωινό πονοκέφαλο.

Το κασκέτο

Αν συνηθίζετε να φοράτε κασκέτα τότε προσέξτε έτσι ώστε να μην τα σφίγγετε πολύ δυνατά. Η συνεχής πίεση που ασκεί στο κεφάλι μπορεί να σας προκαλέσει ανεξήγητο και εκνευριστικό πονοκέφαλο.

Η έλλειψη καφεϊνης

Η καθημερινή κατανάλωση καφεΐνης προκαλεί εθισμό. Αυτό σημαίνει πως αν αποφασίσετε να διακόψετε την κατανάλωση καφέ, πιθανώς να βιώσετε στερητικά συμπτώματα. Ένα από τα βασικότερα συμπτώματα της στέρησης του καφέ είναι ο πονοκέφαλος. Αν αποφασίσετε να κόψετε την καφεΐνη, πρέπει να το κάνετε σταδιακά.

Το κλάμα

Ο λόγος που έχουμε πονοκέφαλο όταν κλαίμε είναι γιατί η πραγματική ένταση ταλαιπωρεί στο σώμα σας. Όταν κλαίτε σφίγγετε το μέτωπό σας, το λαιμό σας και το πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Όταν κλαίτε με λυγμούς, τότε παρατείνεται η συστολή αυτών των μυών και έτσι προκαλείται ο πονοκέφαλος. Όλη αυτή η αύξηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πίεση στα μάγουλά και το μέτωπό σας.

Τρώτε πολλά γλυκά

Η ζάχαρη οδηγεί σε φούσκωμα και πονοκέφαλο. Και η υπερβολική ζάχαρη, μετά μπορεί να οδηγήσει σε αντιδραστική υπογλυκαιμία ή να μειώσει μετά το γεύμα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να σας προκαλέσει ζαλάδες. Γι'αυτό φάτε γλυκά με μέτρο.

Περνάτε πολλές ώρες στον υπολογιστή

Όταν βρίσκεστε όλη μέρα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, καταπονείτε τα μάτια σας. Επιπλέον, οι εναλλαγές στο φως και η φωτεινότητα της οθόνης ενεργοποιεί τον αμφιβληστροειδή και τα νεύρα πίσω από τα μάτια σας, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο κεφάλι.

Η μυρωδιά της βενζίνης

Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από συχνούς πονοκεφάλους έχουν ευαισθησία σε συγκεκριμένες μυρωδιές. Τέτοιες είναι η βενζίνη, ο καπνός του τσιγάρου και τα αρώματα.

Τα σφιχτά χτενίσματα

Πάνω από το 50% των γυναικών που πιάνουν τα μαλλιά τους σφιχτή αλογοουρά, έχουν πονοκέφαλο τάσης, σύμφωνα με τα ευρήματα μελετών. Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα ή πιάστε τα σε χαλαρή πλεξούδα.