fbpx

Αν είστε πάνω απο 40 αυτές είναι οι 5 διατροφικές συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Για να είστε υγιείς και όμορφες

Αν έχετε περάσει τα 40 τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε πάρει κάποια κιλά γύρω από τη μέση, χωρίς να έχει αλλάξει η διατροφή σας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο βασικός μεταβολικός ρυθμός αρχίζει να μειώνεται μετά τα 40, τα επίπεδα των οιστρογόνων πέφτουν και η ελαστικότητα των αγγείων μειώνεται. Όλα αυτά δυσχεραίνουν την προσπάθεια απώλειας βάρους και αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, γνωστικής εξασθένησης και οστεοπόρωσης.

Σίγουρα οι αισθητικές επεμβάσεις και τα καλλυντικά μπορούν να σας κρατήσουν νέες εξωτερικά, ωστόσο καλό είναι η υγεία και η ομορφιά να ξεκινά εκ των έσω. Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις στη διατροφή σας μπορείτε να διατηρήσετε σταθερό το βάρος σας, να προστατευτείτε από προβλήματα υγείας και να δείχνετε όμορφες και λαμπερές.

Αυξήστε την πρωτείνη

Με την αύξηση της ηλικίας, αυξάνει και η απώλεια μυϊκής μάζας. Η κατάλληλη άσκηση (άρση βαρών) σε συνδυασμό με στοχευμένη διατροφή, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα. Ο γενικός κανόνας είναι να τρώτε τουλάχιστον 30 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα.

Μην τρώτε αργά το βράδυ

Μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια σε δύο ομάδες ανθρώπων που έπαιρναν τον ίδιο αριθμό θερμίδων από τα γεύματα, έδειξε ότι όσοι τα έτρωγαν αργότερα μέσα στην ημέρα είχαν περισσότερες πιθανότητες να ζυγίζουν περισσότερο και να έχουν αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και γλυκόζης στο αίμα, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν τα γεύματα νωρίτερα. Ο χρόνος των γευμάτων μπορεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Ακολουθήστε πιστά την μεσογειακή διατροφή

Μια παλαιότερη μελέτη σε περίπου 10.000 γυναίκες άνω των 40 διαπίστωσε ότι όσο πιο πιστά ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε λιπαρά ψάρια, ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς, τόσο πιο λεπτές ήταν. Τα "καλά" λιπαρά σας βοηθούν να χάσετε βάρος και να διατηρήσετε το δέρμα ενυδατωμένο

Κρασί αντί για βότκα

Αντικαταστήστε τα διάφορα αλκοολούχα ποτά με 1 ποτήρι κόκκινο κρασί ακόμα και καθημερινά. Τα οφέλη είναι πολλά τόσο για την υγεία όσο και για την ομορφιά.

Πιείτε πάλι γάλα

Προτιμήστε ένα γάλα με μέτρια λιπαρά καθώς το χρειάζεστε για την ανανέωση των οστών σας.

Ένας χρυσός κανόνας είναι να ξεχάσετε τη ζυγαριά και να χρησιμοποιείτε τη μεζούρα. Επιπλέον καλό είναι να εφαρμόζετε τον κανόνα των 5 γευμάτων. Είναι το πρώτο βήμα για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας.