fbpx

Κυτταρίτιδα: Τρείς συμβουλές που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξεχνάτε

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Προλαβαίνετε να απαλλαγείτε απο τον "εχθρό" του κορμιού σας μέχρι το καλοκαίρι

Ο αιώνιος και πιο κοινός εχθρός όλων των γυναικών είναι φυσικά η κυτταρίτιδα. Καμιά μας δεν την θέλει και καμιά δεν χαίρεται όταν την βλέπει να κάνει την εμφάνιση σε κοιλιά και γλουτούς. Μην απελπίζεστε ωστόσο ο αγώνας δεν είναι άνισος καθώς μπορείτε με τα κατάλληλα όπλα να νικήσετε την κυτταρίτιδα. Υπάρχουν τρείς βασικοί κανόνες που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ τους οποίους ακολουθούν ευλαβικά ολα τα τοπ μόντελ αλλά και οι καλλίγραμες σταρ του Χόλιγουντ.

Δείτε ποιοί είναι:

Νερό: Οι ειδικοί σε θέματα διατροφής τονίζουν πως πρέπει να πίνετε 2 λίτρα νερό την ημέρα και να τρώτε επιπλέον τροφές που περιέχουν πολύ νερό. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν ίνες κολλαγόνου κάτω από το δέρμα σφίγγουν με αποτέλεσμα οι αποθήκες λίπους να διογκώνονται δημιουργώντας τη γνωστή σε όλους μας όψη πορτοκαλιού. Διατηρώντας το σώμα σας ενυδατωμένο όλη την ημέρα, η κυτταρίτιδα θα φαίνεται λιγότερο. Φρούτα και λαχανικά με μεγάλη ποσότητα νερού είναι: τα μήλα, οι πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα αγγούρια, οι ντομάτες, τα καρπούζια, τα πεπόνια και άλλα.

Γυμναστική: Σπάνια θα δείτε μια γυναίκα που γυμνάζετε τακτικά και προσέχει την διατροφή της να έχει κυτταρίτιδα. Κάντε πολλά squats. Οι γυμναστές τονίζουν πως αν θέλετε να μειώσετε την κυτταρίτιδα από το σώμα σας θα πρέπει (εκτός από σωστή διατροφή) να κάνετε γυμναστική με βάρη ή ασκήσεις που εκμεταλλεύονται το βάρος του σώματος. Τα squats είναι μια υπέροχη άσκηση που αν την κάνετε σε καθημερινή βάση θα δείτε απίστευτα αποτελέσματα πολύ σύντομα.

Διατροφή: Η κυτταρίτιδα δεν έχει να κάνει τόσο με τα κιλά που έχετε (αν και αυτά παίζουν τον ρόλο τους) όσο με τη διατροφή που ακολουθείτε. Γ'αυτό τον λόγο θα δείτε κοπέλες με λίγα κιλά να έχουν πολύ κυτταρίτιδα και άλλες που είναι πιο παχουλές να μην έχουν τόση. Σημασία έχει η ποιότητα των τροφών. Καλό είναι να τρώτε αρκετή πρωτείνη, λαχανικά και καλά λιπαρά σε προσεκτικές ωστόσο ποσότητες. Να τρώτε προϊόντα ολικής άλεσης καθώς τουλάχιστον 2 διαφορετικές έρευνες απέδειξαν πως οι άνθρωποι που τρώνε προϊόντα ολικής άλεσης έχουν λιγότερο λίπος στην κοιλιά από αυτούς που προτιμούν άλλα προϊόντα.