fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα επανέλθετε μετά το Πασχαλινό φαγοπότι

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Μην έχετε τύψεις αν φάγατε πολύ καθώς υπάρχει τρόπος να ξεφουσκώσετε γρήγορα και σχετικά εύκολα.

Οι γιορτινές ημέρες του Πάσχα τελείωσαν και επιπλέον η άνοιξη είναι εδώ! Αυτό σημαίνει πως οι περισσότεροι, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες στρέφονται στην εμφάνισή τους προσπαθώντας να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά του χειμώνα ή τα 2-3 κιλά που τους έδωσε το γιορτινό τραπέζι.

Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ λόγω του Πάσχα δεν θα πρέπει να συνοδευτεί με υπερβολικές δίαιτες. Καλό είναι να μην ξεκινήσετε μια πολύ αυστηρή διατροφή. Μια ελεγχόμενη πρόσληψη γλυκών και αλκοόλ μετά τις γιορτές είναι ικανή να επαναφέρει κάποιον στα κιλά που είχε πριν. Επίσης, μια διατροφή πλούσια σε όσπρια, λαχανικά και φρούτα μπορεί να βοηθήσει. Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε για να αποτοξινωθούμε και να επαναφέρουμε τον οργανισμό σε μια καλύτερη κατάσταση; Αυτό που χρειάζεται είναι να δώσουμε στον οργανισμό μας της επόμενες ημέρες του Πάσχα τα συστατικά που του έλειψαν και να μειώσουμε αντίστοιχα αυτά που υπερπροσλήφθηκαν.

Τι πρέπει να κάνετε για να ξεφουσκώσετε και να χάσετε τα 2- 3 κιλά που πήρατε.

Προσπαθήστε να αυξήσετε την κατανάλωση υγρών (8 – 10 ποτήρια ημερησίως).

Καταναλώστε περισσότερα λαχανικά. Προτιμήστε τα βραστά

Καταναλώστε περισσότερα φρούτα και κυρίως σε χυμούς, για πλήρη επανενυδάτωση και αναπλήρωση ηλεκτρολυτών.

Πείτε όχι στην αφαγία, στις εξαντλητικές δίαιτες ή στις μαγικές δίαιτες express διότι αποδυναμώνουν τον οργανισμό και προκαλούν μείωση του βασικού μεταβολισμού δηλαδή των καύσεων.

Κάντε μικρά και συχνά γεύματα.

Ακολουθήστε μέτρια φυσική δραστηριότητα (αερόβια γυμναστική ή απλό περπάτημα με σταθερό βηματισμό) διάρκειας τουλάχιστον μίας ώρας και συχνότητας 5-6 φορές την εβδομάδα.

Επιλέξτε κυρίως αμυλούχα γεύματα.

Αποφύγετε λιπαρά αλλά και ζωικές τροφές τις επόμενες ημέρες.

Επιλέξτε λαδερά και όσπρια για να διευκολύνετε τη λειτουργία του εντέρου.