fbpx

Καταπολεμήστε το άγχος με άσκηση

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Φυσικές μέθοδοι για να νικήσετε τον μεγάλο εχθρό

Το άγχος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της υγείας. Μπορείτε να το νικήσετε με κάποιους απλούς τρόπους χωρίς ιδιαίτερο κόπο και κόστος. Το μόνο που χρειάζεται είναι προσπάθεια, θέληση και πίστη. Η άσκηση είναι ένας τρόπος να το μειώσετε και σε βάθος χρόνου να καταφέρετε να το ελέγξετε.

Η εξάσκηση στην καταπολέμηση του άγχους.

Δεν χρειάζεται να γίνετε πρωταθλήτρια ή να πιέζετε τον εαυτό σας. Αρκεί να κάνετε κάτι που να κινητοποιείτε το σώμα σας. Σήμερα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι τρέχουν. Το τρέξιμο βοηθάει πολύ στο στρες και διώχνει την αρνητική ενέργεια. Αν δεν σας αρέσει το τρέξιμο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το νερό.

Η πισίνα έχει θαυματουργά αποτέλεσματα. Το να επιπλέετε γενικώς δίνει την αίσθηση της χαλάρωσης. Έρευνα ειδικών ψυχολόγων που δημοσιεύτηκε πριν απο ένα χρόνο δείχνει πως το άγχος μειώνεται στο ελάχιστο όταν βρισκόμαστε σε πισίνες και spa.

Περπατήστε στη φύση. Δεν χρειάζεται να είναι σε δάσος, αλλά, ευτυχώς, ακόμη και στην Αθήνα υπάρχουν πολλά άλση που μπορεί κανείς να περπατήσει βλέποντας δέντρα και πράσινο και όχι τσιμέντο. Ερευνα του Πανεπιστημίου του Stanford απέδειξε πως 50 λεπτά περπάτημα σε τέτοιες συνθήκες, μας επαναφέρει σε μια φυσική κατάσταση που διώχνει το άγχος.

Μελέτες διαπίστωσαν ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα μειώνει τις πιθανότητες να διαγνωσθεί αγχώδης διαταραχή (π.χ., ειδική φοβία, κοινωνική φοβία, γενικευμένο άγχος, τον πανικό, και η αγοραφοβία), με μέσο όρο 43%. Η τακτική φυσική άσκηση και κυρίως η αερόβια, είναι η λύση. Φέρνει σημαντικές αλλαγές στο σώμα σας, στο μεταβολισμό, στην καρδιά και τονώνει το μυϊκό αας σύστημα. Από τη μια σας διεγείρει και από την άλλη σας ηρεμεί. Πλέον, είναι γνωστό ότι ειδικοί ιατροί συστήνουν την άσκηση ως μέσο θεραπείας της κατάθλιψης και του χρόνιου στρες.

Πολλές φορές αναζητάτε να αποσπάσετε τη σκέψη σας από τις έγνοιες της καθημερινότητας, να ξεχαστείτε με κάτι άλλο, ίσως ανούσιο, ώστε να χαλαρώσετε. Η άσκηση σας το προσφέρει. Όταν γυμνάζεστε π.χ. παίζοντας μπάσκετ ή κάτι άλλο που σας αρέσει, η σκέψη σας είναι πώς να βάλετε καλάθι και όχι πώς θα κερδίσετε παραπάνω χρήματα. Γι'αυτό μην αμελείτε την καθημερινή γυμναστική και ξεκινήστε αύριο κιόλας το 20λεπτο περπάτημα στην φύση και διώξτε τις αρνητικές σκέψεις μακριά.