fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί πρέπει να τρώμε φράουλες

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Είναι η εποχή τους και δεν σταματάμε να τις τρώμε

Το ωραιότερο και πιο νόστιμο ανοιξιάτικο φρούτο είναι η φράουλα. Είναι παντού, κατακόκκινες και ζουμερές είναι απο τα φρούτα έχουν αγαπηθεί πολύ. Επιπλέον πρόκειται και για ένα θαυματουργό φρούτο καθώς τα οφέλη του είναι πολλά και χρήσιμα.

Είναι σουπερτροφή

Η φράουλα περιέχει: φυτικές ίνες, κάλιο, φολικό οξύ, αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή που προστατεύουν από χρόνιες παθήσεις, και περισσότερη βιταμίνη C και από το πορτοκάλι. Και όλα αυτά με μόλις 50 θερμίδες ανά μερίδα, δηλαδή οκτώ μικρές φράουλες.

Κάνει καλό στην καρδιά

Οι φράουλες μπορούν αποδεδειγμένα να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς μειώνουν την LDL χοληστερόλη, τις φλεγμονές και την αρτηριακή πίεση. Ο συνδυασμός των θρεπτικών τους συστατικών ευθύνεται για τα τεράστια αυτά οφέλη.

Μειώνουν την χοληστερίνη

Οι φράουλες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης που προκαλείται από νάτριο. Είναι φρούτο πλούσιο σε πεκτίνη, η οποία ως διαλυτή φυτική ίνα που είναι συντελεί στη μείωση της χοληστερίνης.

Κάνουν καλό στο στομάχι

Η γαστρίτιδα και οι φλεγμονές της βλεννώδους μεμβράνης του στομάχου, σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ. Μπορούν όμως να προκληθούν και από ιογενείς λοιμώξεις ή από τη λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων όπως π.χ. η ασπιρίνη αλλά και αντιβιοτικών που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του ελικοβακτηρίου του πυλωρού. Στην περίπτωση του έλκους οι συμβατικές θεραπείες πρέπει να λαμβάνονται σε συνδυασμό με φάρμακα τα οποία διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έτσι οι φράουλες μπορούν να αποτελέσουν μια φυσική αντιοξειδωτική λύση για το πρόβλημα.

Γερή μνήμη και καλή όραση

Περιέχουν πολυφαινόλες, που μπορούν να προστατεύσουν τον εγκέφαλό μας από τη γήρανση και την απώλεια μνήμης. Οι πολυφαινολές, έχουν άριστα αποτελέσματα για γερή μνήμη, υγεία και τόνωση Εκτός από τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά, οι φράουλες έχουν πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά και συμβάλλουν αποτελεσματικά για την πρόληψη πολλών ασθενειών. Ανάμεσα στα οφέλη της φράουλας για τον οργανισμό μας, περιλαμβάνεται η προστασία των ματιών, η σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και η προστασία από την υψηλή αρτηριακή πίεση, την αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα και τις καρδιοπάθειες

Λευκαίνει τα δόντια

Η φράουλα είναι ένα από τα καλύτερα καθαριστικά των δοντιών μας με άριστες λευκαντικές ιδιότητες ειδικά για τις κηλίδες που αφήνουν ο καφές, το τσάι, το τσιγάρο, ενώ παράλληλα τα προστατεύει από την συσσώρευση οδοντικής πλάκας. Απλά συνθλίβουμε τις φράουλες και τρίβουμε τα δόντια μας πολύ καλά με τον πολτό.