fbpx

Πώς θα βρείτε τον κατάλληλο personal trainer;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες για να βρείτε τον κατάλληλο γυμναστή για σας!

Οι personal trainers μπορούν να βρεθούν πλέον πολύ εύκολα, πράγμα που είναι και καλό και κακό. Πολλές φορές ένας καλός και έμπειρος γυμναστής είναι πιο δύσκολο να βρεθεί ακόμα και απο έναν... καλό σύντροφο. Όχι δεν είμαστε υπερβολικοί καθώς ένας «ακατάλληλος» γυμναστής μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Τι πρέπει να προσέξετε λοιπόν στην επιλογή του personal trainer;

Οι 5 συμβουλές για να βρείτε τον κατάλληλο γυμναστή.

Δεν επιλέγετε με βάση την εξωτερική εμφάνιση. Επειδή πρόκειται να επενδύσετε χρόνο, χρήμα και εμπιστοσύνη σε ένα άτομο για να σας καθοδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση, τότε θα πρέπει να κάνετε τη σωστή επιλογή και αυτό δεν σημαίνει οτι επιλέγοντας το πλησιέστερο όμορφο αγόρι ή κοπέλα θα έχετε καλό αποτέλεσμα.

Οι καλοί γυμναστές έχουν πιστοποιήσεις από αξιόπιστους οργανισμούς ή πτυχία στον τομέα της άσκησης ή φυσικής κατάστασης. Μερικά από τα πιο ευρέως αναγνωρισμένα σωματεία και πιστοποιήσεις είναι το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), η GR.A.F.T.S, η IFBB, το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση (ACE), κτλ. Εκτός από μια αναγνωρισμένη πιστοποίηση, βεβαιωθείτε ότι ο γυμναστής σας γνωρίζει CPR και πρώτες βοήθειες.

Μην βιάζεστε. Αν θέλετε να βρείτε το ιδανικό πρόσωπο για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη νέα σας ζωή, τότε θα πρέπει να είστε επιλεκτικοί. Κάνοντας τη σωστή επιλογή μπορεί να σημάνει τη διαφορά μεταξύ της επίτευξης των στόχων σας ή στο να καταλήξετε ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο αποτυχίας. Δοκιμάστε 2- 3 πριν επιλέξετε ποιός θα ασχοληθεί σοβαρά μαζί σας.

Δείτε κάποιους απο τους πελάτες του. Ζητήστε αποδείξεις με λίγα λόγια.

Επικοινωνείτε μαζί του; Έχετε την ίδια αισθητική; Θέτετε κοινούς στόχους; Το πιο σημαντικό είναι να αισθάνεστε άνετα μαζί του, να έχετε καλή χημεία και να μην ντρέπεστε να ρωτήσετε οτιδήποτε αφορά την προπόνηση ή την τεχνική σας.