fbpx

Γιατί δεν σας φτάνει ο ύπνος;

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Για ποιό λόγο δεν απολαμβάνετε τον ύπνο σας;

Δεν ευθύνεται μόνο το άγχος για τον λιγοστό ύπνο. Υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι που μπορούν να σας κάνουν να νιώθετε οτι σας λείπει ο ύπνος.

Έχετε σκεφτεί οτι αυτό συμβαίνει γιατί ισως δεν ήπιατε αρκετό νερό την προηγούμενη μέρα; Σύμφωνα με όσα ανακάλυψαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Penn State της Πενσυλβάνια, οι άνθρωποι, που κοιμούνταν για έξι ώρες τη νύχτα, ήταν πιο αφυδατωμένοι, σε σύγκριση με εκείνους που απολάμβαναν οκτώ ώρες ύπνου. Τα ευρήματα προέκυψαν μετά από μελέτη σε 20.000 άτομα από την Κίνα και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφορικά με τις συνήθειες ύπνου.

Ένας άλλος λόγος είναι τα συμπληρώματα βιταμινών. Αν παίρνετε βιταμίνη-Β τη νύχτα, τότε υποχρεώνετε τον οργανισμό σας να κάνει "υπερωρίες" και τον εμποδίζετε να "ρίξει ρυθμούς" και να χαλαρώσει.

Κοιμάστε με τα κατοικίδια σας. Έρευνα από την Κλινική Mayo έδειξε ότι το 10% των ανθρώπων με προβλήματα ύπνου, κοιμάται μαζί με τα κατοικίδιά του. Τα ζώα είναι ανήσυχα και σας ξυπνούν πολλές φορές μέσα στη νύχτα, με αποτέλεσμα να μην φτάνετε στο στάδιο του "βαθέως ύπνου".

Έργάζεστε πριν κοιμηθείτε μέχρι και την τελευταία στιγμή είστε απασχολημένοι με εργασία ή/και με ηλεκτρονικές συσκευές και φωτεινές οθόνες, ή ακόμα και αν διαβάζετε ένα βιβλίο, ο εγκέφαλος λειτουργεί σε φουλ ρυθμούς και στη συνέχεια θα καθυστερήσει να φτάσει στον "βαθύ ύπνο".

Η κατανάλωση αλκοόλ δεν σας επιτρέπει να κάνετε έναν βαθύ και ποιοτικό ύπνο.

Η έλλειψη ύπνου ή ο «κακής ποιότητας» ύπνος έχει αντίκτυπο στην υγεία σας αλλά και στην ομορφιά σας. Αυτές οι 8 ώρες που θα πρέπει να κοιμάστε καθημερινά, είναι αυτές που σας ομορφαίνουν, χαρίζοντάς σας μια λαμπερή επιδερμίδα χωρίς μαύρους κύκλους και ερεθισμένο δέρμα. Επιπλέον χωρίς ύπνο δυσκολεύεστε να διαχείριστειτε ακόμα και τα πιο απλές στρεσογόνες καταστάσεις όπως είναι το μποτιλιάρισμα στο δρόμο προς τη δουλειά. Ο λίγος ύπνος, αλλοιώνει την αντίληψη που έχουμε του άγχους και των αγχωτικών καταστάσεων και οι πιο απλές διαδικασίες μοιάζουν εξαιρετικά δύσκολες και εξουθενωτικές.