fbpx

Κάντε push ups για δυνατή καρδιά

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Τα push-up είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική άσκηση για την ενίσχυση της δύναμής μας. Μπορούν να γίνουν σχεδόν οπουδήποτε και δεν απαιτούν εξοπλισμό.

Tα παραδοσιακά push-ups αποτελούν δείκτη της καρδιαγγειακής μας υγείας. Σε μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οι ερευνητές βρήκαν ότι η ικανότητα των ανδρών να κάνουν πάνω από 40 πους απς συνδέεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων τα επόμενα 10 χρόνια – μείωση κινδύνου κατά 96%. Τα ευρήματα αναφέρθηκαν στο περιοδικό JAMA Network Open. Είναι η πρώτη μελέτη που αναδεικνύει το πους απς ως «εργαλείο» ιατρικής πρόγνωσης – κάτι που πάντως θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από μελλοντικές έρευνες. Φυσικά, η ικανότητα για πους απς συσχετίζεται θετικά με την αερόβια ικανότητα και τη φυσική κατάσταση.

Δεν έχετε παρά να πέσετε στο έδαφος και να μετρήσετε τον αριθμό των push ups που μπορείτε να κάνετε. Όσο λιγότερα push ups κάνετε τόσο πιο πολύ κινδυνεύετε να εμφανίσετε κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα και να πάθετε έμφραγμα ή εγκεφαλικό τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Πόσα είναι τα ιδανικά push ups;

40 push ups: Ο κίνδυνος αθηροσκλήρωσης και καρδιαγγειακού προβλήματος μέσα στην επόμενη δεκαετία είναι κατά μέσον όρο 96% μικρότερος μεταξύ των ανδρών που μπορούσαν να κάνουν περισσότερα από 40 push ups, σε σχέση με όσους δεν μπορούσαν να κάνουν πάνω από δέκα.

21 - 30 push ups: Κινδυνεύουν κατά το ένα τέταρτο για στεφανιαία νόσο ή καρδιακή ανεπάρκεια σε σχέση με όσους έκαναν λιγότερα από δέκα.

11- 20 push ups: Όσοι κάνουν 11 ως 20 push ups, ο κίνδυνος καρδιοπάθειας είναι μικρότερος κατά 64% σε σχέση με όσους κάνουν λιγότερα από δέκα.

10 push ups: Τα νέα δεν είναι πολύ καλά

Μάθετε πώς τα κάνετε σωστά και ξεκινήστε απο τώρα!