fbpx
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το τραμπολίνο είναι η πιο διασκεδαστική άσκηση

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

Η άσκηση σε Τραμπολίνο μπορεί να έχει πολλά σωματικά οφέλη.

Σύμφωνα με τη NASA, η άσκηση με αναπηδήσεις, όπως το Τραμπολίνο είναι «η πιο αποδοτική, αποτελεσματική μορφή άσκησης που έχει επινοηθεί από τον άνθρωπο». Στην πραγματικότητα, η μελέτη τους έδειξε ότι 10 λεπτά Τραμπολίνο είναι καλύτερη προπόνηση από 30 λεπτά τρέξιμο. Όλοι θέλουμε να παραμείνουμε ενεργείς και υγιείς.

Το τραμπολίνο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων. Όταν βρισκόμαστε στον αέρα ο εγκέφαλος αναγκάζεται να λειτουργεί σε διμερές επίπεδο. Και οι δυο πλευρές του εγκεφάλου και του σώματος πρέπει να εργασθούν από κοινού για να διατηρηθεί ο συντονισμός και η ισορροπία. Είναι επίσης ιδανικό στην καταπολέμηση του άγχους. Σε αρχικό επίπεδο, κάνοντας απλά αναπηδήσεις επάνω σε ένα Τραμπολίνο είναι διασκεδαστικό και ένας εξαιρετικός τρόπος να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα. Σε ανώτερο επίπεδο, η συγκέντρωση, η διασκέδαση και η επανάληψη των ασκήσεων βελτιώνει τις αισθητηριακές ικανότητες.

Επιπλέον το τραμπολίνο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι αναπηδήσεις στο Τραμπολίνο διεγείρουν τα εσωτερικά όργανα και ευνοούν την λεμφική κυκλοφορία, ωθώντας τις τοξίνες έξω από τα κύτταρα και επιτρέποντας στα θρεπτικά συστατικά να μπουν. Είναι λοιπόν ένας ιδανικός τρόπος για να την αποτοξίνωση του σώματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η εξάσκηση στο τραμπολίνο απαιτεί 30% περισσότερη ενέργεια απ’ ό,τι η αντίστοιχη σε μια σταθερή και σκληρή επιφάνεια. Και αυτό γιατί η βάση του τραμπολίνου κινείται, αυξάνοντας την αντίσταση. Όλη αυτή η κίνηση βοηθά στην εκγύμναση του κορμού και των μυών χαμηλά στην πλάτη, αφού απαιτεί από τους αθλούμενους να βάλουν τα δυνατά τους ώστε να διατηρήσουν την ισορροπία τους. Μια σειρά από διατάσεις, άλματα και πουσάπ και αρκετό rouncing (συνδυασμός τρεξίματος και αναπήδησης) είναι η πιο σίγουρη μέθοδος για ταχύτατη απώλεια θερμίδων.

Δείτε ένα φανταστικό και πολύ ευχάριστο πρόγραμμα εκγύμνασης που θα σας βοηθήσει να σμιλέψετε το σώμα σας.