fbpx

Ακτινίδιο: όλα τα οφέλη του θαυμάσιου φρούτου

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedInPrint this pageShare with friends

H αυξημένη κατανάλωση φυτικών τροφών όπως τα ακτινίδια μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και της συνολικής θνησιμότητας.

Προσθέστε το ακτινίδιο στην καθημερινή σας διατροφή προκειμένου να ωφεληθείτε από την πλούσια θρεπτική του αξία και να απολαύσετε τα πολλαπλά οφέλη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να καταναλώσετε το γευστικό αυτό φρούτο. Το καλοκαίρι καταψύξτε τις φέτες του ακτινίδιου και φάτε το σαν σνακ ή επιδόρπιο σε μια ζεστή μέρα. Επίσης μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως καλοκαιρινή σαλάτα πάνω από ένα μείγμα από σπανάκι, καρύδια, αποξηραμένα βακκίνια, μήλο σε φέτες, φέτα και ένα ελαφρύ dressing.

Τα πολύτιμα οφέλη του μικρού πράσινου φρούτου.

Κάνει καλό στο δέρμα.Το κολλαγόνο, το σύστημα υποστήριξης του δέρματος, εξαρτάται από τη βιταμίνη C. Αυτή η βιταμίνη αποτελεί σημαντικό αντιοξειδωτικό. Το ακτινίδιο περιέχει άφθονη βιταμίνη C.

Κοιμάστε καλύτερα. Μελέτη εξέτασε τις επιπτώσεις των ακτινίδιων στην ποιότητα του ύπνου σε ενήλικες με προβλήματα ύπνου. Διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ακτινιδίων βελτίωσε την ποιότητα του ύπνου στο 80% των ατόμων που συμμετείχαν.

Κάνει καλό στα νεφρά. Η υψηλή πρόσληψη καλίου σχετίζονται επίσης με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, προστασία από την απώλεια μυϊκής μάζας, διατήρηση της οστικής πυκνότητας των οστών και μείωση του σχηματισμού πετρών στα νεφρά.

Είναι κατάλληλο για διαβητικούςΤο ακτινίδιο βρίσκεται στην «χαμηλή» κατηγορία γλυκαιμικού δείκτη, που σημαίνει ότι δεν ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας γρήγορα. Έχει γλυκαιμικό φορτίο 4 που σημαίνει ότι είναι ασφαλές για τους διαβητικούς.

Προστατεύει τα κύτταρα. Μια μελέτη από τους Collins, Horská και Hotten έδειξε ότι ο μοναδικός συνδυασμός των αντιοξειδωτικών στο ακτινίδιο βοηθά στην προστασία του DNA των κυττάρων από οξειδωτική βλάβη. Ορισμένοι ειδικοί συμπεραίνουν ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου.

Προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα. Πολλές μελέτες έχουν αναφέρει ότι το ακτινίδιο μπορεί να έχει ήπιο καθαρτικό αποτέλεσμα και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής, ειδικά για άτομα που πάσχουν από δυσκοιλιότητα.

Πώς θα το απολαύσετε

Αυτό το νόστιμο φρούτο μπορείτε να το φάτε ξεφλουδίζοντάς το και τεμαχίζοντάς το ή προσθέστε το σε μια φρουτοσαλάτα. Με όποιον τρόπο και να το χρησιμοποιήσετε, τα διατροφικά οφέλη παραμένουν τα ίδια. πορείτε να το καταναλώσετε ως ενδιάμεσο σνακ συνδυάζοντας το με λίγους ξηρούς καρπούς ή ένα γιαούρτι.